Ekonomi Dev projede satış başlıyor

Dev projede satış başlıyor

08.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Dev projede satış başlıyor

Ankara’nın şehir merkezindeki tek parselde en büyük arazisi eski EGO Garajı’nın yerine yapılacak ‘Merkez Ankara’ projesinde satışlar başlıyor. Pasifik İnşaat, Emlak Konut GYO ihalesinde rekor bedele aldığı 125 bin metrekarelik arazide, 4.2 milyar lira hasılat hedefi taahhüt etmişti.

Haberin Devamı

Merkez Ankara projesi gayrimenkul sektörünün başlattığı ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasına katılarak satışa çıkarken, yüzde 10 peşinat, 0.98 kredi faiz oranı ile bankasız 120 ay vade imkanı sunuyor.

Dünyanın önde gelen mimarlık ofislerinden New York merkezli KPF tarafından tasarlanan projede 17 blok planlanıyor. Konut, ofis, alışveriş merkezi ve otel fonksiyonlarından oluşan Merkez Ankara projesinin bölgede yer alacak Millet Bahçesi’ne de yakın konumda olduğuna dikkat çekiliyor.

Şehrin merkezinde

Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yeni bir proje ile ekonomiye ve sektöre destek verdiklerini belirtirken, projenin şehir merkezinin en büyük yeşil alanı olacak Millet Bahçesi’ne komşu konumda yükseleceğini hatırlattı. Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Merkez Ankara ofis, konut, alışveriş merkezi ve otel fonksiyonlarından oluşan ve tüm ihtiyaçların çözüldüğü bir şehir projesi. 1 milyon 200 bin metrekarelik inşaat alanıyla tek parselde Türkiye’nin en büyük karma kullanım projesi olma özelliği taşıyor. Tarihi Ankara projesi bu bölgede yer alıyor. Yeni Adalet Sarayı bu bölgede planlanıyor. Ankara’nın en büyük iki şehir hastanesinden biri olan Etlik Şehir Hastanesi’nin aynı bölgede yapılıyor.

Dev projede satış başlıyor

Gazi, Hacettepe ve Ankara Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin yanı sıra Ankara’nın önde gelen müzeleri, kültür sanat merkezleri, stadyum ve spor salonları da bu bölgede. Ayrıca yakında faaliyete geçecek ve Avrupa’nın en büyük eğlence parkı Ankapark da projenin komşuları arasında. Anadolu’yu Başkent’e bağlayan Yüksek Hızlı Tren Garı Merkez Ankara’ya yürüme mesafesinde bulunuyor.”