Ekonomi Dev tek parsele ‘Merkez Ankara’

Dev tek parsele ‘Merkez Ankara’

05.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’nın şehir merkezindeki tek parselde en büyük arazisi olan ‘EGO Garajı’ arazisini Emlak Konut ihalesinden alan Pasifik İnşaat, ‘Merkez Ankara’ projesine başlıyor. Pasifik İnşaat’ın bu yıl hayata geçireceği 3 projenin toplam değeri ise 6 milyar lira olacak

Dev tek parsele ‘Merkez Ankara’

Next Level’ markasıyla Ankara’da projeler hayata geçiren Pasifik İnşaat, Emlak Konut GYO’dan rekor bedelle ihalesini aldığı EGO Garajı arazisinde ise ‘Merkez Ankara’ isimli projesine başlıyor. Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, bu yıl ikinci ve üçüncü Next Level projeleri ile Merkez Ankara projesiyle birlikte toplam değeri 6 milyar lira olan üç projeyi yürüteceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara’da şehir merkezindeki en büyük arazisi eski EGO Garajı üzerinde Pasifik İnşaat-Çiftay İnşaat ortaklığı, 4 milyar 200 milyon lira hasılat üzerinden Emlak Konut GYO’ya 1 milyar 258 milyon lira arsa payı taahhüt ederek, arsanın ihalesini 2015 yılında kazanmıştı. Projenin adının ‘Merkez Ankara’ olarak belirlendiğini açıklayan Fatih Erdoğan, “Hem projemiz Ankara’nın merkezinde hem de Ankara’ya her şeyi bulabileceğiniz bir merkez getirdik” dedi.

Proje tamamlandığında 25 bin kişilik nüfusu ve donatılarıyla önemli bir merkez haline geleceğini belirten Erdoğan, “Çok zor ama çok iyi çözümlenmiş bir proje oldu. Dünyada örneği az görülür bir şekilde tek bir parsel üzerinde bu kadar büyük bir proje gerçekleştiriyoruz. Şubat ayında ruhsatımızı aldık, inşaata başladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konutları ikiye ayırdı

Proje kapsamında 1 milyon 350 bin metrekare inşaat yapılacağını anlatan Erdoğan, toplam 3 bin 500 bağımsız birimden oluşacak projede 2 bin konut, ofis ve bir alışveriş caddesi olacağını söyledi. Projede konutların ikiye ayrılacağını anlatan Erdoğan, “Aile konutlarımızın kendine özel bir bahçesi olacak. 1+1’lerin bulunduğu diğer konut kısmında da 650 konut var” dedi.

Üçüncüsü de geliyor

İlk Next Level projesini Söğütözü bölgesinde hayata geçirdiklerini hatırlatan Erdoğan, gelen yoğun taleple birlikte ikinci projeye ise Çayyolu’nda başladıklarını ifade etti. Erdoğan, “İlk projemizde rezidans, ofis, alışveriş merkezi vardı. Çok fazla aile konutu talebi gelince biz de bu yönde proje yapalım dedik. 429 konutluk projede satışlar yüzde 50’ye geldi. Metrekare fiyatları 6 bin liradan başlıyor. Proje değeri ise 500 milyon lira” diye konuştu.

Erdoğan, üçüncü Next Level projesine ise ‘Next Level Yıldız’ adıyla Dikmen’de başlayacaklarını anlatarak, projenin 1 milyar 250 milyon lira değere sahip olacağını söyledi. Fatih Erdoğan, “Bu projenin ihalesini 1.550 konut ve 60 milyon lira ekstra bedel ile kazandık. Onları da inşa ediyoruz” dedi.

144 adet ofis aldı

Emlak Konut GYO, geçtiğimiz günlerde Merkez Ankara projesinden 145 bin 118 metrekare büyüklüğünde 144 adet ofis satın aldığını duyurmuştu. 714 milyon 186 bin 450 lira + KDV bedel ödenen ticari alanları için 16 taksit yapılacağını bildirmişti. Fatih Erdoğan, “Emlak Konut GYO, bu arsa için bir ihale düzenlemiş ve tek teklif geldiği için ihaleyi iptal etmişti. Bu nedenle bizim kazandığımız ve 4 teklifin geldiği ihaleye alım garantisi ile çıkmıştı. Alım garantisini de sözleşmelerle yeniden düzenledi. Bizden aldığı ofisler için 714 milyon lira ödendi ancak kendi payı da düştüğünde 500 milyon liraya almış oldu” dedi.