Ekonomi DHMİ küresel marka olacak

DHMİ küresel marka olacak

19.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne, sahip olduğu birikimi yurt dışındaki firmalara aktarabilmesi için Türkiye dışında şirket kurma yetkisi verildiğini belirterek, “DHMİ artık küresel marka haline gelecek” diye konuştu.

DHMİ küresel marka olacak

Arslan, havayolunun “halkın yolu” olması için 15 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım başta olmak üzere herkesin yoğun mesai harcadığını ve bunun boşa gitmediğini ifade ederek, Türkiye’nin havacılıkta son yıllarda en çok büyüyen ülke olma özelliğini sürdürdüğünü söyledi. Arslan, Resmi Gazete’nin önceki günkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla DHMİ Genel Müdürlüğüne yurt dışında şirket kurabilme yetkisinin verildiğine dikkati çekerek, bu sayede kurumun dünyaya açılmasının önündeki engellerin de kalktığını bildirdi.

Haberin Devamı

Şirketin kurulmasıyla birikimlerin yurt dışında pazarlanacağını anlatan Arslan, bunu 2 türlü yapacaklarını anlattı. Arslan, “Birincisi, sahip olduğumuz birikimi ülkelere ve bu ülkelerin firmalarına öğretmek ve bunun karşılığında ülkemize yeni bir gelir kalemi yaratmak. İkincisi ‘Artık yurt dışı pazarında DHMİ de var’ dedirtebilmek, yurt dışındaki ihaleleri takip etmek ve bunları alarak iş hacmini genişletmek” dedi.