Ekonomi Digiturk’un yeni CEO’su Yousef Al-Obaidly oldu

Digiturk’un yeni CEO’su Yousef Al-Obaidly oldu

28.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

EKONOMİ SERVİSİ Dijital yayın platformu Digiturk’e yeni CEO atandı. 3 yıldır Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kontrolünde olan Digitürk’ün satışı haziran ayında Kuveytli bein Media Group’a yapılmıştı. Satışın 1 milyar dolara mal olduğu tahmin ediliyor.

Digiturk’un yeni CEO’su  Yousef Al-Obaidly oldu

beIN Media Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nasser Al-Khelaifi, Yousef Al-Obaidly’nin Türkiye’nin önde gelen ve en büyük dijital platformu Digiturk’ün yeni CEO’su olduğunu açıkladı. Yousef Al-Obaidly’nin ataması gerçekleşti.
Nasser Al-Khelaifi yaptığı açıklamada, Digiturk’ün satın alınmasının beIN Media Group’un küresel genişleme sürecinde önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Al-Khelaifi, “Şimdiden spor kanallarımız arasında belli bir sinerjinin yaratıldığını, eğlence alanında ve diğer alanlarda olumlu etkileşimler elde edildiğini görebiliyorum. Digiturk’ün dönüşüm sürecini yönetmek için beIN Media Group’un Başkan Vekili olan Yousef Al-Obaidly’nin Digiturk CEO’su olarak atanmış olduğunu duyurmaktan çok memnunum. Kendisi yeni atamasına ek olarak grup içindeki mevcut sorumluluklarını da sürdürecektir” dedi.
14 yıldır grupta
Al-Khelaifi ile birlikte 14 yıldır beIN Media Group’taki çeşitli pozisyonlarda çalışan Yousef Al-Obaidly, Digiturk’ün satın alma anlaşması sürecinde görev alarak 26 Ağustos’tan bu yana Türkiye’deki dönüşüm sürecini yürütüyor.
Al-Obaidly, 2003’te MENA bölgesinin önde gelen ödemeli spor TV ağının tanıtılmasında rol oynadı. 2012 yılında, beIN Sports Fransa, Amerika ve Asya-Pasifik’in tanıtılmasıyla beraber, spor ağının uluslararası genişlemesini başlatmış oldu.