Ekonomi Son dakika haberler: Dijital AVM hamlesi!

Son dakika haberler: Dijital AVM hamlesi!

01.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre, Türkiye’de bünyesinde 20 alışveriş merkezi (AVM) bulunduran ECE Grubu, dijital AVM hareketine hazırlanıyor.

Son dakika haberler: Dijital AVM hamlesi

 

HANİFE BAŞ

Haberin Devamı

Ece Türkiye Eş Genel Müdürü Nuri Şapkacı, ECE globalde son dört yıldır online - offline entegrasyonu konusunda çalışmalar yapıldığını ve geleceğin çok kanallı perakendecilikte olduğunu söyledi.

Şapkacı, ECE’nin yüksek tutarlı yatırımla şu an için Almanya’daki alışveriş merkezlerinde uygulamaya aldığı Digital Mall-Dijital AVM projesinin önemli bir yaklaşım olduğunu belirterek, “Digital Mall ile alışveriş merkezindeki ürünler online görülebiliyor. Böylece müşteriler ilgili ürünün, istediği renk ve bedende alışveriş merkezinde var olduğunu biliyor. Ürünü ayırtıyor ve gelip deneyerek satın alabiliyor.

Müşterilerimize istedikleri ürünün mevcut olduğu bilgisiyle alışveriş merkezine gelmeleri için motivasyon sağlamış oluyoruz. Bu da sonunda markalarımıza satış olarak geri dönüyor. Biz de bu sistemi önümüzdeki dönemde Türkiye’ye taşımak için planlamalarımıza başladık” dedi.

Haberin Devamı

20 milyon TL yenileme

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü Semet Yolaç Canlıel de, 2020 yılını değerlendirerek, geçen yıl bir önceki yıla göre perakende satış cirolarında yüzde 24’lük düşüş görüldüğünü aktardı. Canlıel, şunları söyledi:

“Bu yılın son aylarında ise satış cirolarında salgın öncesi düzeyi yakalamayı hedefliyoruz. Bu, TL bazında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 30 artışa tekabül ediyor. 2020’de müşteri girişlerimizde bir önceki yıla göre yüzde 40’lık bir düşüş gözlemledik. Gelişmelere karşın alışveriş merkezlerimizde doluluk oranını yüksek düzeylerde tutmayı başardık. Alışveriş merkezlerimiz, ortalama yüzde 98 doluluk oranıyla faaliyet gösteriyor. 2021’in son çeyreğinde başlanmak üzere, yatırımcılarımızla birlikte 20 milyon TL’lik yenileme yatırımını bütçeledik. Yeni alışveriş merkezlerini portföyümüze katmak için çalışmalarımız da devam ediyor.”

‘Kirada gerekli indirimi yaptık’

Nuri Şapkacı, kiracılarından 2020’nin nisan ve mayıs aylarında kira talep etmediklerini ifade ederek, “Avrupa’da nisan ve mayıs aylarında hiç kira almayan tek ülkeyiz. Türkiye’de ciro kiraya geçmeyi düşünmüyoruz ama cirolara göre kiralarda gerekli indirimleri yapıyoruz” dedi.