Ekonomi Dijital dönüşümde kadınlara destek

Dijital dönüşümde kadınlara destek

08.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Dijital dönüşüm kapsamında, Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu ve Melek Yatırımcı Platformu’nu da devreye almak için çalışmamız sürüyor” dedi.

Dijital dönüşümde kadınlara destek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatı tabana yaymanın bakanlığın en temel amaçlarından olduğunu belirterek, “Daha fazla kadınımızı ve kadın girişimcimizi ihracat ailesinin bir ferdi olarak dahil etmeyi hedefliyoruz” dedi. Bakan Pekcan, Garanti BBVA’nın Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile “E-ticaret Fırsatları ve Pazarları” temasıyla düzenlediği “Kadın Girişimci Buluşmaları” programına videokonferans yöntemiyle katıldı.

Haberin Devamı

Bakanlık olarak dijitalleşmeyi öncelikli konular arasında değerlendirdiklerini dile getiren Pekcan, dijitalleşmenin ve e-ticaretin öneminin Kovid-19 salgını sürecinde bütün dünya tarafından görüldüğünü söyledi. Kadın girişimcilerin uluslararası ticarette hem nitelik hem nicelik olarak artmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Pekcan, 2019’da UPS ile Export Akademi Programı’nı başlattıklarını, nisan ayından itibaren bu programları online platformalara taşıdıklarını ifade ederek, “Online 5 program gerçekleştirdik ve bu 5 programda da 2 bin 500 girişimciye ulaştık ve kendilerine e-ihracat alanında da eğitimler verdik” dedi.

Tabana yayılıyor

Online/Fiziki Kadın Girişimci Network projeleriyle iller bazında tüm girişimcilere ulaşmak için çalıştıklarını dile getiren Pekcan, “Bu girişimcilerimizi orta ve uzun vadede bir network’e dahil etmiş olacağız. Proje kapsamında, ekim ayı itibarıyla 31 ilimizde kadın girişimcilerimizin kolay ve güvenilir bir çevrede iş yapabilmeleri için ihtiyaç duyacakları network’leri oluşturmuş bulunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Pekcan, bakanlığın dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında, Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu ve Melek Yatırımcı Platformu’nu devreye almak için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlık olarak, en temel hedeflerimizden birisi ihracatı tabana yaymak. Daha fazla kadınımızı ve kadın girişimcimizi de ihracat ailesinin bir ferdi olarak dahil etmeyi hedefliyoruz. E-ticaretle ilgili Bakanlığımız çalışmalarının yoğunluğu da bu alana ne kadar değer verdiğimizi göstermekte. Tüm kadınlarımıza, girişimcilerimize ve girişimci adaylarımıza, e-ticaretle ilgili temel bilgi ve becerilerini, Bakanlığımızın eğitim portallarından da yararlanarak geliştirmelerini önemle tavsiye ediyorum.”

Global bakışla destek

Bu yıl “e-Ticaret Fırsatları ve Yeni Pazarlar” başlığıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, dijitalleşmenin bütün sektörler için en büyük öncelik olduğuna dikkati çekti.

Haberin Devamı

Baştuğ, Kovid-19 sürecinin, hayatın doğal akışını dijital dünyanın ayrılmaz bir parçası olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Türkiye’de, kadın girişimcilerin gücünün, sayısının ve ekonomiye katkısının arttığını belirten Baştuğ, “Bundan sonrası için ana amacımız global bakış açısıyla kadın girişimcilerin sadece yerelde değil, uluslararası arenada da ticarete yönelmesini sağlamak ve onları bu yönde desteklemek” dedi.

İstihdam korunmalı

KAGİDER Başkanı Emine Erdem, kadınların ekonomik faaliyetlere katılım konusunda şimdiye kadar başardıklarının Kovid-19 nedeniyle kaybedilmemesi gerektiğini söyledi. Girişimciliğin sağladığı fırsatların ve pazarların ekonomilerin gelişiminde büyük rol oynadığını dile getiren Erdem, şu açıklamalarda bulundu: “Kadın girişimcilerin ise bu roldeki payının ve oluşturacağı etkinin güçlü bir yer tuttuğunu her fırsatta görüyoruz. Dolayısıyla bu dönemde kadın girişimcilerin özellikle desteklenmesi, kadın istihdamının korunması büyük önem taşıyor.”