Ekonomi Dijital oyun canavarları

Dijital oyun canavarları

27.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de 30 milyon kişi bilgisayar oyunları oynuyor. Oyun bilgisayarı sayısı ise milyon adetlere ulaşmış durumda. Yeni nesil oyun bilgisayarları da oyuncuların taleplerine göre kendini yeniliyor.

Dijital oyun canavarları

Türkiye’de dijital oyuncu sayısı artarken, oyun bilgisayarları da yükselişini sürdürüyor. Ülkemizde son rakamlara göre 30 milyon oyuncu bulunuyor. Oyun bilgisayarı sayısı ise milyon adetlere ulaşmış durumda. Yeni nesil oyun bilgisayarları da oyuncuların taleplerine göre kendini yeniliyor. Her yeni model daha üstün özelliklerle geliyor. Bu alanda iddialı olan markalardan biri de Acer. Acer yeni laptop serisi yanında oyun bilgisayarı Predator ve Nitro serisini ABD New York’ta düzenlediği next@acer etkinliğinde duyurdu. Tüm ürün serilerinde tasarım ve performansını artırdı.

Haberin Devamı

3 yeni model

Hem masaüstü hem de dizüstünde yeni oyun canavarlarını görücüye çıkardı. Tanıtılan yeni ürünler arasında Predator Orion 5000 masaüstü, Predator Helios 500 ve Predator Helios 300 Special Edition bulunuyor. Oyuncuların hız ihtiyacını karşılayan yeni Acer Nitro serisi masaüstü bilgisayar ve monitörler de var.

Ayrıca, 1 kg’dan daha hafif 15 inç Swift 5 dizüstü bilgisayar ve 15.6 inç ekranlı ilk dönüştürülebilir Chromebook modeli olan Acer Chromebook Spin 15 ve Spin 13 de lanse edildi. Ürünlerin lansmandan sonra 2 ay içerisinde Türkiye pazarına da sunulacağı bilgisi verildi.

Dijital oyun canavarları

Hızla artıyor

Acer Türkiye Ülke Müdürü Sinan Kender, Türkiye’de PC pazarındaki küçülmenin yüksek seviyede olmadığını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ülkemizde penetrasyon halen düşük ve gelişmiş ülkelerin seviyesine gelebilmesi için çok yolumuz var. Bu da pazardaki potansiyeli gösteriyor. Bilgisayarda tüketici tarafına bakıldığında cirosal anlamda pazarın yüzde 12-13’ünü gamer ciazlar oluşturuyor. Bu bağlamda Acer olarak biz de Türkiye’ye getirdiğimiz mobil ürünlerimizin en az yüzde 10’unu gamer cihazlar olarak planlamaya özen gösteriyoruz. Türkiye’de ciromuz da 40 milyon dolar civarında.”

Dijital oyun canavarları

Kender, son dönemdeki kur artışlarının fiyatlara olan etkisiyle ilgili de, “Markaların kâr yapıları, fiyatları bu artışlar karşısında sabit tutmaya yeterli olmuyor. Bu nedenle fiyatların artması kaçınılmaz olacaktır. Ancak bunları minimum seviyede tutmak için bütün oyuncular büyük gayret gösteriyor” dedi. Türkiye’de en çok satan ürünlerinin Aspire 5 olduğu bilgisini de veren Kender, oyun tarafında da en çok satan ürünlerinin Nitro 5 olduğunu aktardı.

Dijital oyun canavarları

Yeni termal teknoloji

- Predator Helios 500 ve Predator Helios 300 Special Edition, termal teknolojileri ve yeni radikal tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Predator Helios 500, hız aşırtma yapılabilir Intel Core i9+ işlemci modellerine ve Nvidia GeForce GTX 1070 ekran kartlarına kadar bileşen seçenekleriyle geldi.

- Termal mimarisiyle uzun oyun maratonlarında sorunsuz ve serin bir şekilde çalışma sağlıyor. Siyah kasasının üzerinde mavi ışıklarıyla albenisini yükseltti.

Haberin Devamı

- Predator Helios 300 Special Edition ise, altın hatlara sahip beyaz kasasıyla geldi. 15.6 inç’lik FHD IPS ekran, 8. nesil Intel Core i7+ işlemci ve hız aşırtma yapılabilir Nvidia GeForce GTX 1060 ekran kartı barındırıyor.

- Predator Orion 5000 masaüstü bilgisayar da Intel Z370 yonga set ile 8. Nesil Intel Core i7+ 8700K modeline kadar işlemciler ve SLI modunda 2 adet Nvidia GeForce GTX 1080 Ti modeline kadar GPU’lar bulunuyor. Kasa, IceTunnel 2.0 hava akışı tasarımı sayesinde sistemi farklı termal bölümlere ayırarak her bölümün ısıyı uzaklaştırmak için kendi hava akış tüneline sahip olmasını sağlıyor.

Dijital oyun canavarları

Dijital oyun canavarları