Ekonomi Dikilitaş arazisinde gelir yükselecek

Dikilitaş arazisinde gelir yükselecek

25.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO’nun İstanbul Beşiktaş’taki Dikilitaş arsası için yapılan ihalede en yüksek teklifi veren şirket anlaşma imzalamayınca ihale ikinci en yüksek teklifi veren Fuzul İnşaat’ın oldu. Arsa üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün binası yer alıyordu.

Dikilitaş arazisinde gelir yükselecek

 

Geçen yıl ekim ayında yapılan ihaleye, 3 bin 357 metrekarelik arsa üzerinde proje geliştirmek isteyen firmaların yoğun katılımı yaşanmıştı.

Haberin Devamı

İhale ilanında yer alan bilgilere göre, ticari imarlı arsada emsal 2, emsale esas inşaat alanı da 6 bin 714 metrekare olarak belirlendi. İhalede 26 inşaat firmanın yarıştığını söyleyen Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, “Satış toplam geliri olarak 461 milyon taahhüt ettik. Bunun yüzde 50’i arsa sahibi olan Emlak Konut GYO’nun olacak. Beklentimiz ise gelirin 600 milyon liraya kadar çıkması. Barbaros Bulvarı’na cepheli bu arsada yaklaşık 200 konut inşa edeceğiz, inşaatı bu yıl başlatacağız” dedi.

Ortaköy 5 Mart’ta

Emlak Konut GYO’nun beklenen ihalelerinden İstanbul Beşiktaş Ortaköy bölgesindeki arsası için de tarih belirlendi. İhalenin ilk oturumu 5 Mart 2021 günü gerçekleştirilecek. Satışa sunulan arsanın turizm, ticaret ve konut alanı fonksiyonuna sahip 28 bin 266 metrekare emsale esas inşaat alanı bulunuyor.