25.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
Romanya’nın en büyük salça ve ketçap üreticisi olan Sultan Gıda, buradaki üretimle Avusturya, Polonya, Rusya, Macaristan ve Ukrayna’ya da ihracat yapıyor.
Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan 2001 yılında pek çok kalemde ihracat yaparak girdikleri Romanya pazarında, 14 yılda salça ve ketçap devi olduklarını söyledi. 15 bin metrekare kapalı alanda üretim gerçekleştiren tesiste 250 kişi istihdam ettiklerini anlatan Eraslan, şöyle devam etti:
Romanya pazarının yarısı
“Romanya’nın salça ve ketçap ihtiyacının yüzde 50’sini biz karşılıyoruz. Romanya’daki üretimimizle Avusturya, Polonya, Rusya, Macaristan ve Ukrayna’ya ihracat gerçekleştiriyoruz. Aralarında Carrefour, Metro ve Real gibi 700 süpermarketin bulunduğu, toplamda 6 bin noktada ürünlerimiz tüketici ile buluşuyor. Halen 35 milyon dolar olan ciromuzu yeni yatırımların devreye girmesiyle önümüzdeki yıl 45 milyon dolara çıkaracağız.”
Sultan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eraslan ise salça ve ketçabın yanı sıra fasulye, reçel, mantar,bezelye, mayonez ve hardal üretimi için yatırım sürecinin devam ettiğini belirterek, “7 milyon Euro ek yatırım ile maksimum 1 yıl içinde bu ürün gamlarında da üretim ve ihracata başlayacağız. Hedefimiz Romanya’da olduğu gibi Avrupa genelinde de tüketilen ve hatta aranan marka olmak” dedi.