Ekonomi Dolar 1.84’ü gördü

Dolar 1.84’ü gördü

14.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orta Vadeli Plan ve Orta Vadeli Mali Plan beklentileriyle güne olumlu başlayan piyasalarda, TCMB’nin döviz satım ihalesi açmaması ve euro/dolar paritesinde görülen düşüşe paralel dolar/TL gün içinde 1.84 lirayı gördü.

Dolar 1.84’ü gördü

Dolar/TL daha sonra 1.83 bandına geriledi. Euro ise global ekonominin zayıflığına yönelik endişeler ve ECB’nin ölgedeki borç krizine reel sektörün katılımının para birimi ve bankalar üzerindeki olası etkilerine yönelik uyarısının ardından dolar karşısında 1.37’nin altına geriledi.
İngiltere’nin not söylentisi
Güne yükselişle başlayan İMKB endeksi ise teknik olarak geldiği seviyenin kuvvetli direnç işlevi görmesi ve endekste ağırlığı yüksek hisselerin ÖTV artışının etkisiyle yönünü aşağı çevirdi. Endeks günü yüzde 1.4 düşüşle 58.543 puandan tamamladı. Gün içinde otomotiv hisselerinde yüzde 3’e varan oranlarda düşüşler yaşanmasına rağmen kapanışa yakın bazı hisseler toparlandı. Anadolu Isuzu yüzde 2.97, Tofaş yüzde 0.85, Türk Traktör yüzde 0.85, Otokar yüzde 0.29 değer kaybederken Ford Otosan yüzde 1.80 yükseldi.
Bu arada, İMKB’nin değer kaybında İngiltere’nin notunun düşürüleceğine yönelik söylenti de etkili oldu. Ancak, borsa kapandıktan sonra Fitch İngiliz bankalarının notunu düşürdü.