Ekonomi Dönüşüm hedefi Mahalle konsepti

Dönüşüm hedefi Mahalle konsepti

13.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

DKY İnşaat, İstanbul’u mahalle konsepti ile dönüştürecek. Özellikle kentsel dönüşümde aktif rol alacak olan şirketin öncelikli hedef bölgeleri arasında ise Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Haliç ve Kağıthane gibi semtler yar alıyor

Dönüşüm hedefi Mahalle konsepti

İbrahim Dumankaya ve Halit Dumankaya’nın ticari faaliyetlerine ayrı ayrı devam etme kararı almasının ardından İbrahim Dumankaya Holding, DKY İnşaat, DKY Otomotiv, DKY Sigorta, Dumankaya Yapı Malzemeleri şirketleri ile faaliyetlerine devam edecek.
DKY İnşaat olarak özellikle kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte İstanbul’u dönüştürmeye hazırlandıklarını belirten İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, DKY İnşaat’ın mahalle konsepti ile şehir merkezlerinde kullanım alanlarının verimli tasarlandığı projeler geliştireceğinin altının çizdi.
Öncelikle ev hanımlarının hassasiyetlerini dikkate alarak projelerini hayata geçireceklerini ifade eden Ali Dumankaya, kaliteden ödün vermeden rekabetçi fiyatlarla tüketicilerin karşısına çıkacaklarını söyledi.
Yeni ve farklı projelere odaklanmak için yarım asırdan fazla süren birlikteliklerini örnek bir profesyonel yaklaşım ve anlaşma ile noktaladıklarını söyleyen Ali Dumankaya, “Bu bir yenilenmedir. Tecrübemizi, bilgi birikimimizi yenilemiş oluyoruz. Büyüyen, gelişen, dönüşen Türkiye’de DKY İnşaat olarak yeni vizyonumuzla daha hızlı hareket edeceğiz” dedi.

Hedefleri belirledi
Ana konularının gayrimenkul geliştirme olduğunu ifade eden Ali Dumankaya, şirket olarak kentsel dönüşümde çok aktif bir oyuncu olma yolunda saha çalışmalarını yaklaşık 4 aydan beri yaptıklarını söyledi.
‘Kullanışsız daireler yerine, eskidikçe değeri artan daha yaşanabilir projeler üreteceğiz’ diyen Ali Dumankaya, İstanbul’da Anadolu yakasında Kadıköy, Ataşehir, Maltepe ve Kartal, Avrupa yakasında ise Haliç ve Kağıthane’nin öncelikli hedef lokasyonları arasında olduğunu belirtti.

Haberin Devamı


İLK proje Anadolu yakasına
İlk projelerini Anadolu yakasında hayata geçirmeyi düşündüklerini ve bu yılsonuna yetiştirmeye çalışacaklarını söyleyen Ali Dumankaya, “Şehir merkezlerinde büyük alanların dönüşümünü de hedefliyoruz. Haliç bölgesinde konut ağırlıklı olacak” dedi.

‘1+1’lere talep azaldı’

Mahalle konseptini hayata geçirme noktasında ciddi anlamda çalışma yaptıklarını söyleyen Ali Dumankaya, şunları kaydetti:
“Son 10 yılda tüketicilerin beklentilerinde farklılıklar yaşandı. Aile sitelerine olan ihtiyaç arttı. 1+1 ve stüdyo dairelerle 4+ 1’den oluşan yüksek güvenlikli sitelere talep azaldı. Özellikle hanımların taleplerini karşılayan büyük mutfaklı projeler oluşturmayı düşünüyoruz. 7-8 yıl önce projelerde açık, kapalı havuz ve sosyal tesisler popüler iken bugün aidatları artırdığı için bunlar çok fazla talep görmüyor. İnsanların birinci önceliği düşük aidat. Önceliğimizi yatırımcıdan çok oturumcuya çektik.”
1+1 ve stüdyo dairelerden tamamen vazgeçmediklerini söyleyen Dumankaya, 3+ 1 ve 4 + 1 şeklinde yaptıkları sitelerin içinde bu dairelerin yer almayacağını belirtti.

Haberin Devamı

‘Türkiye’yi uluslararası alanda temsil edeceğiz’

3 nesildir inşaat alanında faaliyet gösteren Numanoğlu İnşaat Futurallia İstanbul 2013 8. Uluslararası İş Geliştirme Platformu’nda yerini aldı.
Bugüne kadar Kayseri’de yaptığı projelerle inşaat sektöründe adından söz ettiren Numanoğlu İnşaat, şimdilerde Ankara, İzmir ve İstanbul’da projeler geliştirmeye hazırlanıyor.
Türkiye’nin farklı bölgelerinde projelere hazırlandıklarını ifade eden Numanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hülya Numanoğlu katıldığı Futurallia İstanbul 2013 Uluslararası İş Geliştirme Platformunda, gerçekleşen ikili görüşmeler sonucu yatırımcı firmalardan ciddi talep olduğunu söyledi.
Numanoğlu, “Yeni doğan iş birliklerini Türkiye’yi uluslararası alanda temsil etmek için değerlendireceğiz” diye konuştu.

2015’te teslim edecek
Standart daire anlayışının dışına çıkan firmanın konutlarının içinde portmanto, çamaşır ve ütü odası, giyinme odası, çocuk banyosu, Fransız balkon, kiler, Numanoğlu mutfağı, Türk hamamı, havuz jakuzi, barbekü, jimlastik salonu, bisiklet odası gibi birçok özellik yer alıyor.
Firmanın 2013 Mayıs ayı başında temeli atılan ve Kayseri’nin en merkezi lokasyonunda bulunan Star Life projesi14 bin metrekarelik arazi üzerine 7 blok inşa edilecek. 231 daireden oluşan projede, ticari alanlara da yer verilecek. Projenin 2015 Ağustos ayında teslim edilmesi planlanıyor.
Kayseri’nin Talas ilçesinde yer alacak olan Numanoğlu Evim projesi ise 3 blok, 168 daire ve ticari alanlardan oluşacak.

Haberin Devamı

Kuveytli yatırımcılara mütekabiliyeti anlatacak

Türkiye’de ve uluslararası alanda gayrimenkul işbirlikleri gerçekleştiren INREMA ve Dubai merkezli AYN Group tarafından düzenlenen Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013, 17-18 Eylül 2013 tarihinde Kuveyt’te iki ülkenin sektör temsilcilerini buluşturacak.
Bu yıl ilk defa düzenledikleri zirvede önceliklerinin mütekabiliyet yasasını anlatmak olduğunu vurgulayan INREMA Genel Koordinatörü Gökhan Ilgar, dünya petrol rezervinin yüzde 10’una sahip Kuveyt’in gayrimenkul yatırımlarında en çok Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi.
Türkiye tercih ediliyor
Zirvenin her iki ülke arasında önemli iş bağlantılarının gerçekleşmesine zemin hazırlayacağını kaydeden Ilgar, “Bu zirve sayesinde dünya petrol rezervinin yüzde 10’una sahip Kuveyt’in gayrimenkul yatırımlarında en çok tercih ettiği ikinci ülke olan Türkiye’nin gayrimenkul potansiyelini anlatabileceğiz” dedi.
Kuveyt’in, Mayıs 2012 tarihinde çıkan mütekabiliyet yasasından sonra Türkiye’den en fazla gayrimenkul alan körfez ülkesi olduğunu da hatırlatan Ilgar, şunları söyledi:

‘Yatırımcı yeni arayışta’
“Kuveyt zirvesi ile ilgili ön taleplere baktığımızda gayet olumlu bir tablo ile karşılaşıyoruz. Gayrimenkul sektörünün temsilcileri artık tüm dünyayı dolaşarak, vizyonlarını genişletiyorlar. Kuveyt ismini duyan tüm profesyoneller tarafından katılım adına olumlu dönüşleri alıyoruz.”
Mart 2013 tarihinde gerçekleşen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de de yer aldıklarını vurgulayan INREMA Pazarlama Müdürü Mustafa Kılıç ise, son birkaç yılda ekonominin güvenli bölgeleri sayılan ülkelerdeki sıkıntıların, yatırımcı pozisyonundaki petrol zengini ülkeleri yeni yatırım ve yaşam bölgeleri arayışına yönlendirdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Mütekabiliyet ön planda

Haberin Devamı

Türkiye gayrimenkul sektörünün desteği ile gerçekleşecek zirvede, beş ayrı konu başlığı ele alınacak. ‘Mütekabiliyetin kaldırılmasının yabancı yatırımcılara getirdiği avantajlar’ başlığının ön plana çıkacağı zirvede, başta gayrimenkul müteahhitlik şirketleri olmak üzere, GYO, mimar, danışmanlık, AVM, perakende, otel, bankacılık gibi alanlarda çok geniş bir katılımcı profili bir araya gelecek.

İller Bankası’ndan 60 ay faizsiz lojman satışı

İller Bankası, 403 lojmanını Eskidji Müzayedecilik’in 22 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 11:00’de yapacağı açık artırma ile satışa çıkarıyor. Ankara, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır’da bulunan lojmanlar KDV olmadan yüzde 20 peşin 60 ay vade ile satılıyor. Fiyatları 34 bin ile 170 bin lira arasında değişen, Ankara’da 341, Gaziantep’te 12, Diyarbakır’da 40, Adana’da 8 adet konut satışa çıkıyor.
‘Kârlı bir yatırım fırsatı’
Konutların tamamının faizsiz ve ÜFE-TÜFE endeksli olarak satılacağını ifade eden Eskidji Müzayedecilik Genel Müdürü Hakan Berktaş, “Ankara’daki lojmanlar, Emek 8. Sokak ile 19. Sokak köşesi, Çankaya Bülten Sokak ve Hülya Sokak, Ayrancı, Maltepe Anıttepe, Keçiören Etlik ve Yenimahalle gibi Ankara’nın en seçkin semtlerinde bulunuyor” dedi.
Berktaş, “Bu konutların yenilenmesi veya yıkılıp yeniden inşa edilmesi halinde olağanüstü kârlı bir yatırım fırsatı olacaktır” diye konuştu.

Belediyelere 5 milyon 640 bin lira destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye genelinde, siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm belediyelere desteğini sürdürüyor.
Buna göre bakanlık, yılın ilk çeyreğinde belediyelere atık su arıtma, içme suyu, bisiklet yolu, çöp kamyonu ve kentsel dönüşüm konularında 5 milyon 640 bin lira destekte bulundu. Bu kapsamda Isparta, Trabzon, Rize, Denizli, Sinop, İstanbul ve Batman belediyelerine destek sağladı.
Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, yardımlar sayesinde belediyelerin yarım kalan projelerini tamamlayacağını belirtti. Baş, belediyelere olan yardımlarının artarak devam edeceğini söyledi.

Sarp Group Gebze’deki projesini tamamladı

Türkiye’nin önde gelen firmalarından Sarp Group, Gebze projesini tamamladı. İstanbul’un hızla gelişen değeri Gebze’de 2.Etap Emlak Konutları ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatında 26 blok 818 daireden oluşan projesini tamamlayan firma, projede doğayla dost bir ortam sunmayı amaçlıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Sarp Group Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Alaaddin Akar, geleceğe miras bırakacak bir projeyi yürütmenin sorumluluğu ve mutluluğu ile hareket ettiklerini ifade ediyor. 120 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin sosyal alanları arasında çocuk parkları, tenis kortları, basket sahası yer alıyor.

Suare Residence’ta son 20 daire satışta

E7 Grup ve Selimoğlu İnşaat’ın Ataşehir Örnektepe’deki 206 konutluk Suare Residence projesinde son 20 daire kalırken, projenin teslimi ise Aralık 2013’te yapılacak.
Toplam 206 adet konutun ve 3 ticari birimin yer aldığı Suare Residence’ta 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. Suare Residence’ta yer alan konutlardan sadece 1+1 tipindeki dairelerin satışı devam ediyor.
E7 Grup CEO’su Ersin Aydeniz, Göztepe’de Optimum Alışveriş Merkezi ve E-5’e yakın konumda bulunan Suare Residence’ın 5 bin metrekarelik arsa üzerinde 10’ar katlı 3 blok halinde yükseldiğini söyledi.

Çevreci tesisi ile bakanlıktan ödül aldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Temiz Türkiyem’ yarışmasında İlko İlaç’ın üretim tesisleri ‘Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi’ seçildi. İlko İlaç Genel Müdürü Hatice Öncel 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde sunulan ödül için gurur duyduklarını ifade etti.
Bu ödülün büyük bir teşvik unsuru olacağının altını çizen Öncel, “Tesisimizde enerji verimliliğini arttırıcı, çevre kirliliğini önleyici yönde altyapımızı oluşturduk” dedi. İlko İlaç’ın ödülü Dünya Çevre Günü’nde Ankara’da düzenlenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katıldığı görkemli törende verildi.