Ekonomi Dostum Erdoğan’a selam

Dostum Erdoğan’a selam

23.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Hindistan’daki fuar açılışında mesaj yolladı. Türk firması Hema Endüstri’nin, Hindistan Chandigarh’ta yapılan Agrotech fuarındaki standının açılışını gerçekleştiren Rivlin, makası eline aldığında “Dostum Erdoğan bir Türk standını açmama kızar mı, kızdırmayalım” dedi

Dostum  Erdoğan’a selam

Agrotech fuarında Hindistan sanayi ve endüstri bakanının Hema standının açılışını yapması beklenirken, açılışı yanındaki İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin yaptı. Rivlin’in sorusu üzerine Hema Endüstri Başkanı İbrahim Hattat, “Ekselansları bundan Türk halkı ve sayın Cumhurbaşkanımızın çok memnun olacağını tahmin ediyorum” dedi. Hema standının açılışını yapan Rivlin, İsrailli gazete, televizyon ve Hint televizyonlarına Türkiye hakkında İbranice güzel sözler söyledi.

Reuven Rivlin, “Türkiye ile dostluğumuzun ve ilişkilerimizin gelişeceğini ümit ediyorum, dostum Erdoğan ve Türk halkına selamlar” dedi.

Hema Endüstri, Hindistan’a yatırım yapıyor. Pune şehrinde, ticari araçlar ve traktörler için dört çeker ön aks, şanzıman, transmisyon ve araç hidrolik komponent fabrikası kuruyor.

Hindistan’a yatırım

İbrahim Hattat, Hindistan’ın büyük bir pazar olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Hattat grup şirketleri olarak, Hindistan ve Çin
altyapısını kullanarak ve sürekli arttırmaya çalışarak rekabet gücümüzü koruduk.

Halen agresif olarak birçok projeyi devreye alıyoruz. Satın almanın yanı sıra satış faaliyetlerimizi de bu ülkelere gerçekleştiriyoruz. Hindistan şu an grubumuzun ürünleri için büyük bir pazar oluşturuyor. Hindistan’daki fabrikanın temelleri atıldı.”