Ekonomi Dünyanın en büyük TV’sini getiriyoruz fiyatı 50 bin dolar

Dünyanın en büyük TV’sini getiriyoruz fiyatı 50 bin dolar

20.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, Samsung’un 110 inch’lik modelini temmuzda Türkiye’de satışa çıkaracaklarını söyledi. Bu ekran, TV?kategorisinin en çok satan boyutu olan 42 inch’ten (106 ekran) 2.5 kat daha büyük

Dünyanın en büyük TV’sini getiriyoruz fiyatı 50 bin dolar

Dünyanın en büyük televizyonlarından birisi olarak anılan Samsung’un 110 inch ekran modelini temmuz ayında Türkiye’de satışa sunacaklarını söyleyen Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, “Türkiye’de daha önce 103 inch monitör TV vardı. Biz ise temmuz ayında 110 inch Ultra High Definition ekran televizyon getireceğiz” dedi.
Bu televizyonu 50 bin doların üzerinde fiyatla satışa sunacaklarını belirten Nane, televizyonun 8 milyon 294 bin 400 pixel çözünürlüğe sahip olduğunu kaydetti.

‘Kumanda dönemi bitecek’

Televizyonun ses ve hareketle komut algıladığını ifade eden Nane, “Artık kumanda dönemi bitecek. Kumandasız bir hayat başlayacak” diye konuştu.
Nane, “Artık televizyonlarda hareket ve ses kontrol artık standart oldu. Buna bir de gözle kontrol eklendi. Geçen yıl 200 komut anlayan televizyonlar bu yıl 2 bin komut ve 5 değişik dil anlamaya başlamış” dedi. Ocak ayı başında ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı, CES 2013’teki gelişmeleri de paylaşan Nane, izlenimlerini şöyle anlattı:
“Beyaz eşyadan televizyona, akıllı telefondan bilgisayara ürünler artık multifonksiyonlu hale geldi. Serçe parmağı inceliğindeki OLED televizyonlar artık ticari olarak satışa sunulmaya başlandı. Teknosa olarak 55 inch OLED televizyonları mayıs ayında Türkiye’ye getireceğiz.”

Kablosuz teknolojiler...

Kablosuz teknolojilerin her alanda yaygın olarak kullanıldığına dikkat çeken Nane, “Ekranlar artık dokunmatik özellikte olmaya başladı. Tablet ve akıllı telefonlarda alıştığımız bu özellik televizyonlarda ve bilgisayarlarda da karşımıza çıkmaya başladı” dedi.
Mobilitenin giderek yerini sağlamlaştırmaya başladığını vurgulayan Nane, “Daha büyük görsel imkân sağlayan, dekoratif, dokunmatik ekran özellikli ‘all in one’ masaüstü bilgisayarlar karşımıza çıkmaya başladı. Bunlar hard diski ekranın arkasında olan ve ortalama 20 inch büyüklükteki ekranlar. Mouse ve klavyeleri de wireless” dedi.

Haberin Devamı

Yeni nesil ürünler

Mehmet Nane, bilgisayar ve tablet teknolojideki son gelişmelerle ilgili şu bilgileri verdi: “Ultrabook teknolojisini Intel hayatımıza soktu. Bu yıl bu teknolojiyi ileriye taşıyarak yeni nesil ürünleri ortaya çıkardı. Bunlar, hem PC hem de tablet olabilen ve windows tabanlı olan ürünler. Bu arada diğer firmalar da değişik uygulamalara gitti. Sony ve Toshiba katlanan ürünler üretirken, Samsung tablet olarak ayrılabilen ekran tasarladı. Ayrıca gerek televizyonlar gerekse akıllı telefonlar için portatif ses sistemleri neredeyse her markanın ürün gamına girdi.”

‘Bu yılki büyüme hedefimiz yüzde 30’

Teknosa olarak şu anda Türkiye genelinde 77 ile ulaştıklarını söyleyen Mehmet Nane, “Mağaza sayımız 283. 2012’yi 2.2 milyar TL’nin üzerinde ciroyla kapatacağız. Vergi sonrası net karımız ise 44-47 milyon TL” dedi.
Geçen yıl ilk 9 ayda yüzde 34 büyüdüklerini hatırlatan Nane, “Bu, sektörün iki katı büyüme anlamına geliyor. Bu yıl ise büyüme hedefimiz yüzde 30. Çalışan sayımız ise 3 bin 600” diye konuştu. Halihazırda 150 bin metrekare net satış alanına ulaştıklarını kaydeden Nane, “Bu yıl satış alanımıza 20 bin metrekare daha eklemek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Girmediğimiz sadece dört şehir kaldı...’

Teknosa mağazalarını, yılda 85 milyonu aşkın müşterinin ziyaret ettiğini söyleyen Mehmet Nane, şöyle devam etti: “Türkiye’nin 81 ilinde tüketicilerimizi teknolojiyle buluşturmayı hedefliyoruz. ‘Herkes İçin Teknoloji’ felsefesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. En son mağazamızı Tunceli’de açtık. Bu mağazamızla toplam 416 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyoruz. “
Şu anda Teknosa’nın girmediği sadece dört il kaldığını belirten Nane, “Bu iller Ardahan, Bingöl, Şırnak ve Hakkari. Bu şehirlerin ana caddelerinde 250 metrekare üstü uygun bir yer bulabilirsek yarın mağaza açmaya hazırız” dedi.