Ekonomi Dünyanın en yoksulları Türkiye’de açıklandı

Dünyanın en yoksulları Türkiye’de açıklandı

18.07.2008 - 00:07 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler (BM), insanların büyük bölümünün günlük 2 ABD dolarının altında bir gelirle yaşamaya çalıştığı, dünyanın en yoksul 49 ülkesini açıkladı.

Dünyanın en yoksulları Türkiye’de açıklandı

BM En Az Gelişmiş Ülkeler (LDC) 2008 Raporu, dün Swiss Otel’de düzenlenen toplantıyla açıklandı. Son dönemde LDC ülkelerinin kalkınma alanındaki önemli ortağı haline gelmesinden dolayı Türkiye, raporun açıklandığı az sayıdaki ülkeden biri olarak seçildi.
Raporda, ‘LDC ülkelerinde 277 milyon kişi aşırı yoksulluk çektiği’, ‘LDC ülkelerinde 2004 itibarıyla sağlıklı içme suyuna sahip olmayanların oranının yüzde 37 olduğu’ ve ‘küresel gıda krizinin yoksulluğu daha da geriye götürme ihtimali bulunduğu’ tespitlerine de yer verildi.
Raporda, dünyanın en az gelişmiş 49 ülkesi, bölgelerine göre şöyle sıralandı:
AFRİKA: Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Eritre, Etiyopya, Gambiya, Gine, Gine-Bissau, Komoros, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Cibuti, Ekvator Ginesi, Lesoto, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Moritanya, Mozambik, Nijer, Ruanda, Sao Tome ve Principe, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Togo, Uganda, Tanzanya ve Zambiya.
ASYA: Afganistan, Bangladeş, Butan, Kamboçya, Laos, Maldivler, Miyanpar, Nepal, Doğu Timor, Yemen.
PASİFİK: Kiribati, Samoa, Solomon Adaları, Tuvalu, Vanuatu.
KARAYİPLER: Haiti.