Ekonomi Dünyaya değişmem saçının telini!

Dünyaya değişmem saçının telini!

31.08.2008 - 00:38 | Son Güncellenme:

Altın kuyum ve mücevher sektörünün yeni sezon ürünlerinin ilk sergilendiği Istanbul Jewelry Show II fuarı, yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Dünyaya değişmem saçının telini

Altın kuyum üretiminde dünya üçüncüsü, ihracatta dünya ikincisi olan Türkiye’de sektörün yeni sezon ürünlerinin sergilendiği, Rotaforte Uluslararası Fuarcılık ve Medya tarafından düzenlenen Istanbul Jewelry Show II, İstanbul Fuar Merkezi’nde 4 gündür devam ediyor.

Haberin Devamı

Ayrı kalamayanlara...
Dünya mücevher sektörünü 27. kez bir araya getiren fuar bugün sona erecek. Ariş, bu sezon yeni koleksiyonlarından biri olan, saç telinden takı koleksiyonu olan ‘Saçi’ ilk kez bu fuarda sergiliyor. Önceden parmak izinden takı koleksiyonu yapan Ariş, yanında sevdiğinden bir parça taşımak isteyenler için, pırlanta taşlı inorganik kalp formunun içine saç teli koydu.
Ariş Pazarlama Müdürü Rafi Döker, bu ürünün fiyatının 400 YTL’den başladığını belirterek, “Ayrıca, kasımda yapılacak Shoe Art İstanbul müzayedesine 323 pırlantayla bezeli, 7.32 gram beyaz altından yapılan biblo bir ayakkabıyla destek veriyoruz. Biblo ayakkabı, Jewellery Show II fuarında görülebilir” dedi.

100 bin dolara kolye
Fuarın en pahalı ürünlerinden biri Damra Kuyumculuk standındaki Cemil İpekçi imzalı, 100 bin dolar etiketli kolye. Damra Kuyumculuk’un sahibi Zeki Karaca, “Bir yıldır Cemil İpekçi ile çalışıyoruz. Türkiye’de 300 noktada satış yapıyoruz” diye konuştu.
Vanlı Kuyumculuk sahibi Arto Vanlıoğlu, pırlantayı camın içine koyarak ürettikleri takı modellerinin patentini aldıklarını ve Amerika, Dubai, Avusturya’ya sattıklarını söyledi. Çift camın arasına pırlanta yerleştirilmesiyle yapılan bilekliği 10 bin dolara sattıklarını söyleyen Vanlıoğlu, bu modelleri Free & Lucky Diamond markası altında pazarladıklarını kaydetti.
Eriş Kuyumculuk sahibi Levent Eriş, yabancıların fuara ilgi gösterdiğini, İran, Azerbaycan, Rusya’dan çok sayıda ziyaretçinin geldiğini kaydetti. Fuar için özel ürünler hazırladıklarını ifade eden Eriş, “Gölge imajı veren renkli pırlanta takılar, çift renkli kelebekli ve laleli takımlar hazırladık” dedi.

Yazarlar