Ekonomi ‘E-mail yetmez, dokunun’

‘E-mail yetmez, dokunun’

23.10.2009 - 01:15 | Son Güncellenme:

İş hayatında etkin iletişimin önemine dikkat çeken Boyner, “E-mail ile işleri hallettiğimizi sanıyoruzama halledemiyoruz” dedi

‘E-mail yetmez, dokunun’

Boyner Holding Murahhas Üyesi Cem Boyner, iş hayatında yapılan en büyük yanlışlardan birinin “e-mail atmak” olduğunu söyledi. Boyner, “E-mail ile işlerimizi hallettiğimizi sanıyoruz ama halledemiyoruz. E-mail ile insanlara ulaşamazsınız. İsterseniz yavrum, aşkım deyin yine de ulaşamazsınız. Mutlaka onlara dokunun” dedi.
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen “Perakende Günleri 2009”da konuşan Boyner, geçen yılla karşılaştırıldığında sektörün çok iyi durumda bulunduğu ancak genel olarak dünya piyasasının artık kurtlar sofrası olduğunu belirterek, “Öyle kibarca bir köşede oturmanın zamanı geçti. Ya yiyeceksin ya yenileceksin” dedi.
İş hayatında başarıyı bilgisayar oyununa benzeten Boyner, bilgisayar oyunlarında en önemli noktalardan birinin ’fokuslanmak’ olduğunu söyledi. Boyner, “Ben evine bilgisayar oyunu alıp da onun esiri olmayan kimseyi tanımıyorum. İş hayatımızda da bilgisayar oyunlarına odaklanabildiğimiz gibi odaklanabilirsek, başarıyı yakalarız” dedi.

Lider ve köpek
Kuzey Kutbu’nda yaşadığı bir anısını anlatan Boyner şöyle devam etti:
“Bir arkadaşımla Kuzey Kutbu’ndaydım. Kızakta oturuyordum. Hava -20 ile -60 derece arasındaydı. Her yerim kapalı sadece gözlerim açıkta ve sadece önümdeki iki köpeğin poposunu görebiliyordum. Onlarda sadece gaz çıkarıyorlar, arada da pisliyorlardı. Ve onun önündeki köpeklerin gördüğü manzara da sadece buydu. Sadece en öndeki köpeğin manzarası bizden farklıydı. Soğuğu ve tipiyi ilk yiyen o, uçurum olsa uçurumdan ilk yuvarlanacak o ama tüm sürüyü o idare ediyor. Takım ruhu önemli ama liderlere de önem vermemiz lazım. Bir kişi tüm dünyayı değiştirebilir.”
Perakende Günleri 2009, Fazıl Say, Cihat Aşkın ve Burhan Öçal’ın gösterisiyle sona erdi.

Haberin Devamı

TAY’ın galibi Mavi
Perakendenin “önde gelen” 48 markasının satış elemanlarının yarıştığı Markalar Arası Tartışma Yarışması’nın (TAY) finali Perakende Günleri’nde yapıldı. Finalde yarışan Turkcell ve Mavi’nin dört kişiden oluşan takımları, “Günümüz gençliğinin en önemli eksikliği ideal yoksunluğu mu? Eğitim yetersizliği mi?” konusunda tartıştı.
Turkcell’in “Timcell” takımı, tartışmada ideal yoksunluğunu, Mavi’nin “Masmavi” isimli takımı eğitim yetersizliğini savundu.
5 kişilik jüri tarafından Masmavi takımı 88 puanla birinci seçilirken, Timcell takımı 85 puan alarak ikinci oldu. Birinci olan Masmavi takımı, ödülünü Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen ve Soysal Genel Müdürü Suat Soysal’ın elinden aldı. Soysal, Masmavi takımının Paris’te dört günlük eğitim gezisi kazandığını bildirdi.