Ekonomi EBRD Akiş GYO’dan 102 milyon TL’lik alım yaptı

EBRD Akiş GYO’dan 102 milyon TL’lik alım yaptı

11.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Akkök Holding’in gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firması Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin yüzde 17.39’luk hissesi Ünlü Menkul Değerler A.Ş.’nin aracılığı ile, BIST Toptan Alış Satış İşlemleri Uygulama Esasları kapsamında, aralarında Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası’nın da (EBRD) olduğu yabancı ve yerli kurumsal ve nitelikli yatırımcılara satıldı. Bu işlem ile EBRD ilk kez Türkiye’de halka açık bir gayrimenkul yatırım ortaklığına yatırım yapmış oldu.

EBRD Akiş GYO’dan 102 milyon TL’lik alım yaptı

Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası (EBRD), Akiş GYO hisse satışından 102 milyon lira alım gerçekleştirdi. EBRD, bu yatırımıyla şirketin çevre dostu ve sürdürülebilir gayrimenkul projeleri geliştirmesine destek olmayı ve şirket portföyüne değer kazandırmayı hedefliyor.

EBRD Akiş GYO’dan 102 milyon TL’lik alım yaptı

Haberin Devamı

‘Ülkeye de yatırım’

Akiş GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy ise yaptığı açıklamada EBRD’yi şirket ortağı olarak görmekten duyduğu mutluluğu dile getirirken, “EBRD ile çıktığımız bu yolculuk sadece şirketimize değil aynı zamanda ülkemiz geleceğine de yapılan bir yatırımdır. Akiş GYO, Akkök Holding çatısı altında yıllardır gayrimenkul sektörünün öncü şirketlerinden biri olmuştur. EBRD’nin yaptığı bu yatırım gayrimenkul sektöründe stratejik konumlanma anlamında doğru noktada olduğumuzun bir göstergesidir. EBRD’nin iş yaptığı ülkelerdeki tecrübelerinin Akiş GYO vizyonuyla birleşmesiyle gayrimenkul sektöründeki yerimizi daha da kuvvetlendireceğiz” diye konuştu.

İşleme aracılık eden, ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü ise, “Bu arz, yabancı ve yerli yatırımcıların gayrimenkul piyasasına ilgi göstermesi yönüyle büyük önem taşıyor. Gelen yüksek talep, Türkiye’ye güvenin bir göstergesidir” dedi.