Ekonomi Eczacıbaşı CEO’su: Su ayak izimizi iyileştirdik

Eczacıbaşı CEO’su: Su ayak izimizi iyileştirdik

07.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Küresel sıcaklık artışının önemli gündem maddesi olduğu Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP26’da konuşma yapan Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah, Türkiye’nin sıcaklık ortalamalarının artışı neticesinde su kaynakları üzerindeki baskının yoğunlaştığı bir coğrafyada yer aldığına dikkat çekti. İklim değişikliğinin başlıca neticelerinden biri olan su kaynaklarının azalışı nedeniyle Eczacıbaşı Topluluğu olarak çalışma biçimlerini değiştirdiklerini belirten Gümrah, “Su ayak izimizi kayda değer oranda iyileştirmeyi başardık” dedi.

Eczacıbaşı CEO’su: Su ayak izimizi iyileştirdik

Operasyonlarında su tüketimini azaltmaya gayret ederken, tüketicilerin de su tasarrufu yapmalarını sağlayacak ürün ve hizmetler tasarlayıp geliştirdiklerini belirten Gümrah, “Banyo ürünleri şirketimiz Vitra, üretimden kişisel kullanıma kadar suyun korunmasını amaçlayan bütünsel bir yaklaşımı ifade eden Blue Life inisiyatifi dolayısıyla Avrupa Parlamentosu Sürdürülebilirlik Ödülü’ne layık görüldü” diye konuştu.

Haberin Devamı

Karbon emisyonlarını azaltan yatırımlarından ve döngüsel ekonomi ile ilgili faaliyetlerinden de söz eden Gümrah, “Seramik işinde yeni fırın teknolojilerinin geliştirilmesi alanında yatırım yaptık. Hidrojenden enerjisine yoğunlaştık. Seramiklerimizin firelerini çimento sanayinde kullanıyoruz” bilgisini verdi.