Ekonomi EGİAD’ın yeni başkanı Mustafa Aslan

EGİAD’ın yeni başkanı Mustafa Aslan

13.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ege Genç İşadamları Derneği’nin olağan genel kurulunda, başkanlığa Mustafa Aslan seçilirken, derneğin ismi de ‘Ege Genç İş İnsanları Derneği’ olarak değiştirildi.

EGİAD’ın yeni başkanı Mustafa  Aslan

EGİAD’ın dün gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısına 380 aktif üyeden 352’si katıldı. Derneğin 15. dönem yönetim, denetim, danışma kurulu ile haysiyet divanı seçiminin yapıldığı kurulda, tüzük değişikliğine gidilerek, kadın erkek eşitliği ve cinsiyetsiz bir yaklaşımla ‘Ege Genç İşadamları Derneği’ ismi ‘Ege Genç İş İnsanları Derneği’ olarak değiştirildi. Toplam 351 oyun geçerli sayıldığı kurulda 204 oy alan Mustafa Aslan yeni başkan oldu, aday Mahir Kaplan ise 147 oy aldı. EGİAD’ın Asil Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Aslan, Anıl Yüksel, Elif Koç, Alp Avni Yelkenbiçer, Alper Koçak, Deniz Kuçükkurt, Feyzi Kaya, Mesut Özdamar, Muhlis Kaan Özhelvacı, Sezai Nüzhet Noyan, Yaşar Baran Kayhan.

Haberin Devamı

‘Yeniliğe açığız’

Yeni başkan Aslan, teşekkür konuşmasında, kucaklayıcı bir yaklaşımla çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. Dernek üyeleriyle ortak projeler yapacaklarını kaydeden Aslan, “Bu dönemde uzun soluklu iddialı, beklentileri karşılamaya dönük projelere yer vereceğiz. Her tarz projeye ve yeniliğe açığız. Gerek bütçe, gerekse üyelerin ekonomik göstergeleriyle, Türkiye’nin en güçlü genç iş insanları derneklerinden biriyiz” ifadesini kullandı.

Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu görevi en iyisiyle yapmak için çalışacağız. İlk teşekkürüm birlikte yönetim kurulunda da yer aldığım Mahir Kaplan’a. Pazartesi itibariyle yine hep birlikte çalışmayı ümit ediyorum. Bir diğer teşekkürüm de Aydın Buğra İlter’e. Bayrağı sizden devralmak hiç kolay olmayacak. Emaneti el üstünde tutacak ve taşıyacağız. En anlamlı teşekkür de takım arkadaşlarıma. Hep birlikte yarattığımız inanç ve güven hiç eksilmeyecek. Daha da büyük işler bizi bekliyor.”

Haberin Devamı

‘İş dünyasının sesi olacağız’

İzmir’de en çok ses getiren kurumların başında geldiklerini belirten Mustafa Aslan, şunları kaydetti: “650’yi aşkın üyemiz ve üye profilimizde yer alan yüzde 20’ye iş kadınımızla, EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği olarak değişen ismimizle, dinamik gençliğimizin ve iş dünyasının sesi olmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde ben üyelerimizin vereceği destekle bu gücün daha da artacağına inanıyorum. EGİAD bu seçimlerde demokrasinin beşiği olduğunu göstermiştir. Bu seçim süreci EGİAD’a güç katmıştır. Herkese çok teşekkür ediyorum.”