Ekonomi Ekonomide ortak projeler yolda

Ekonomide ortak projeler yolda

19.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı İsmail Gülle’yi makamında ziyaret ederek kutladı. İki başkan, ülke ekonomisinin geliştirilmesinin ortak hedef olduğunu söyledi

Ekonomide ortak projeler yolda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’yi makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. 17 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleştirilen bu ziyaret, iki kurumun yeni dönemde ortak projeler gerçekleştireceğinin sinyallerini verdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada Türkiye’nin ihracatının artırılması açısından TİM’e çok büyük bir görev düştüğünü belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Ekonomide ortak projeler yolda
Beraberlik mesajı

“Önümüzdeki dönemde yeni hükümetin programında zaten ihracat odaklı büyüme yer alıyor. İsmail Gülle’nin ve arkadaşlarının, yeni heyecanla en iyisini yapacağına kalpten inanıyorum. Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak TİM ile beraber olup, birlik ve beraberlik içeresinde hedeflere ulaşma konusunda her zaman çalışacağımızı bildiriyorum.”

TOBB Başkanı Hisarcıkıoğlu’nun büyük bir nezaket gösterdiğini dile getiren TİM Başkanı İsmail Gülle de tüm güçleri ile ülke hedeflerine ulaşma konusunda birlikte çalışacaklarını söyledi.

Gülle, “Türkiye sanayisi, ihracatı ve ekonomisinin gelişmesi için her iki kuruma da önemli görevler düşüyor. Sayın başkanın ziyareti bu anlamda büyük önem taşıyor. Kendisine teşekkür ederim. TİM olarak TOBB ile birlikte aynı hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Savunmada Meksika fırsatı

Savunma ve havacılık sanayisinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin bir dizi alanda Meksika’da iş yapmasına kapı aralandı.
OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) ile Meksika Havacılık Sanayi Federasyonu (FEMIA) arasında Farnborough Airshow 2018 fuarında iyi niyet sözleşmesi imzalandı.

OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mithat Ertuğ ve FEMIA Genel Müdürü Luis Gerardo Lizcano tarafından imzalanan sözleşmeyle, döküm, makine imalat, saç şekillendirme, titanyum ve nikel dövme, özel proses, ısıl işlem, kaplama, montaj, kompozit ve hammadde alanlarında Meksika’nın ihtiyaçları doğrultusunda işbirliğine gidilecek.

Meksika firmaları, sözleşmeyle Türk KOBİ’lerinin kaliteli hizmet ve üretimlerinden faydalanacak.

Ekonomide ortak projeler yolda

Fındık fiyatları geçen yılın altında kalmaz

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, “Fındık fiyatlarının geçen yılki fiyatların altında olacağını düşünmüyorum. Eğer devlet yeniden ben pazarda olacağım, fındık alacağım derse, ki bunu asla yapmamalı. Yaparsa da geçen yıldan en az enflasyon farkı kadar fiyat farkı vermek zorundadır” dedi.
Ortada dönen fındık dedikodularının bitmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın fındığın maliyetini açıklaması gerektiğini de aktaran Sevinç, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Öncelikle Tarım Bakanlığı kendi elindeki fındık maliyetlerini açıklamalı, ortada dönen fındık dedikodularını bitirmelidir. Devletin bu konuda bir iyileştirme yapıp üreticinin maliyetinin biraz daha önemli bir kısmını karşılamasında ve alım programından çıkmasında fayda var.”