Ekonomi Ekosistemi genişletme hamlesi

Ekosistemi genişletme hamlesi

04.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk yazılım mühendisleri tarafından Türkiye’de geliştirilen, big data tabanlı altyapılardan beslenen, yapay zekâ destekli finansal veri izleme - işlem platformunun mimarı Matriks, para ve sermaye piyasaları konusunda fikri ya da projesi olan herkesi ‘Matriks Ekosistemini Genişletiyor’ projesiyle Matriks’in 20 yıllık deneyiminin parçası olmaya davet ettiğini duyurdu.

Ekosistemi genişletme hamlesi

Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, yaptığı açıklamada, ‘Matriks Ekosistemini Genişletiyor’ projesine ‘Finansal Teknolojiler, Para ve Sermaye Piyasaları’ konusunda bir fikri veya projesi olan herhangi bir start-up girişimi, aktif faaliyet gösteren şirket, bir ekip veya tek bir kişi fark etmeksizin herkesin başvurabileceğini söyledi. Cem Tutar, trading uygulamalarından, kriptopara ve blockchain uygulamalarına, finansal okuryazarlık projelerinden, finansal oyunlaştırma projelerine, yapay zekadan analiz uygulamalarına kadar çok geniş bir yelpazede, katılımcıları sınırlandırmadan proje üretmelerine olanak sağlayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Tutar, “Bu çağrı sonucunda gelen başvuruları değerlendirerek, Matriks Ekosistemi’ne katılmaya hak kazananlar arasından seçilen projelere toplam 5 milyon TL’lik yatırım yapmayı ve 1 milyon TL’lik destek sağlamayı hedefliyoruz. Başvuru sürecimiz 15 Haziran -15 Ağustos arasında devam edecek. Projemizi 15 Eylül’de sonuçlandırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Yazarlar