Ekonomi Ekspertiz raporunu dinlemedi fiyatları 1000 dolar aşağı çekti

Ekspertiz raporunu dinlemedi fiyatları 1000 dolar aşağı çekti

01.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sektörün yeni isimlerinden Kuzeyyıldızı Gayrimenkul, Kartal’daki Monumento projesinde ‘anıtsal’ proje yapmak için kolları sıvadı. Ofis, rezidans ve mağazalardan oluşan projede, daire ve ofisler ekspertiz raporundan 1000 dolar daha ucuza satılıyor

Ekspertiz raporunu dinlemedi fiyatları 1000 dolar aşağı çekti

İstanbul’un son dönemlerde yeni yatırımları çeken bölgelerinin başında gelen Kartal’da yeni bir proje daha yükseliyor. Kuzeyyıldızı Gayrimenkul Geliştirme tarafından inşa edilen Monumento Kartal projesi E-5’in sağ tarafında denize nazır bir hayata geçiriliyor. Kuzeyyıldızı Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öğet, 1995 yılında kurdukları iç dekorasyon firması olan Movipar AŞ ile Tekfen Tower ve Deutchebank’ın da aralarında bulunduğu sayısız ofis binasının iç tasarımını gerçekleştirdiğini belirterek, 2010 yılında ise Kuzeyyıldızı Gayrimenkul Geliştirme’yi kurarak gayrimenkul sektöründe proje geliştirmeye başladıklarını söyledi.

Öğet, Kartal’dan önce Tuzla ve Akaretler’de yaptıkları iki projeyle sektöre ısındıklarını belirterek, daha büyük ölçekli proje yapmak için rotayı Kartal’a çevirdiklerini kaydetti. Öğet, Kartal’da 28 bin metrekare inşaat alanı bulunan arsada kat karşılığı anlaşma yaptıklarını vurgulayarak, “15 Ağustos 2011’de anlaşmayı yaptık. Uluslar arası üne sahip olan Chapman Taylor mimarlık ofisine karma projemizi tasarlattık. 2012 başında ise ruhsatı alırken, nisan ayında temelimizi attık. Teslimleri erkene çekerek, 2014 Şubat yerine 2013 Ekim’de projeyi teslim edeceğiz” dedi.

Alta ofis üste rezidans
Ali Öğet, projenin inşaatının hızla sürdüğünü belirterek, “1. katı bitirdik. 2. kata başlayacağız. Aralık ayında kaba inşaatı tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu. Projenin imarının konut ve rezidans yapımını içerdiğini dile getiren Öğet, 13 bin 700 metrekarelik satılabilir alanı bulunan projede 90 home-ofis, 4 büyük mağaza ile 42 rezidansı satışa çıkardıklarını anlattı. Ali Öğet, projenin en önemli özelliğinin karma kullanım olmasını göstererek, bu kapsamda ofisleri alt katlarda rezidansları ise üst katlarda topladıklarını kaydetti. Öget, ilk 9 katta yer alan home-ofislerin 60 ile 104 metrekare arasında olduğunu ve her katta 10 ofisin bulunduğunu ifade etti. Ali Öğet, binanın son 6 katını ise her katta 7 tane olmak üzere rezidanslara ayırdıklarını anlatarak, 100 ile 142 metrekare arasında büyüklüğü olan rezidansların 1+1 ve 2+1 tiplerden oluştuğunu kaydetti.

Ofis imarı var
Ali Öğet, Monumento’nun imarı nedeniyle ofisleri yüzde 18 KDV ile sattıklarını belirterek, “Buradan ofis satın alanlar rahatlıkla ofis olarak kullanabilirler. Konut ruhsatlı alanları ofis diye satmıyoruz. Rezidansları ise yüzde 1 KDV ile satıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

FİYATLARA ZAM GELECEK
Ali Öğet, projede yüzde 35 satış oranına ulaştıktan sonra fiyatlara zam yapacaklarının altını çizerek, projenin prim potansiyeli taşımasındaki diğer etkenlerin ise adliye sarayı ve metro olduğunu dile getirdi. Bu nedenle projeye hukukçuların ilgi gösterdiğine dikkat çeken Öğet, ayrıca üst düzey yöneticiler ve iş adamlarının da projeye yatırım yaptıklarını kaydetti.

M2 fiyatı 2.100 dolar

Öğet, projede satışların nisanda başladığını ve şimdiye kadar yüzde 15’ini sattıklarını dile getirirken, şu bilgileri verdi:
“Metrekaresini 3 bin 600 ile 4 bin 900 lira arasında satıyoruz. Ofislerde fiyata yüzde 18 KDV ekleniyor. Fiyat olarak bölgenin biraz altındayız. Hazırlanan ekspertiz raporlarına göre şu andaki fiyatlarımız bölgenin 1000 dolar aşağısında bulunuyor. Bir değerleme firması projeye 3 bin 100 dolar değer biçti. Biz ise şu anda 2 bin-2 bin 100 dolar seviyesindeyiz. Bu da projeden ofis ya da konut alanlara büyük bir prim fırsatı sunuyor. Projede ofis fiyatları 270 bin lirayla 463 bin lira arasında, rezidanslar da 461 bin lirayla 702 bin lira arasında değişiyor.”

Arşiv odası hediye

5.111 metrekare arsa üzerinde yapılan ve 1. kattan itibaren deniz göre Monumento Kartal projesinde toplantı odaları, spor alanları, vale park, SPA ve kapalı yüzme alanları bulunuyor. Projedeki home-ofisler ve rezidanslar beyaz eşyalarıyla birlikte anahtar teslim ediliyor. Projede ofislere 1 araçlık otopark ile 3 metrekarelik arşiv verilirken, rezidanslara ise 2 araçlık otopark ve 6 metrekare arşiv alanı veriliyor. Projeye Garanti Bankası tarafından uygun faiz oranlarından konut kredisi de veriliyor. 15 katlı ve 60 metre yüksekliği olan Monumento Kartal’da fiberoptik kablolar sayesinde çok hızlı internet kullanmak mümkün olacak.

Haberin Devamı

Atıl fabrika binaları teşvikle cazip olacak

Geçtiğimiz gün Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan’ın atıl binalara teşvik verilmesiyle ilgili açıklamaları özellikle kullanılmayan fabrika binalarına ilaç gibi gelecek. Bu sayede bankaların elindeki çok sayıda fabrika binasının daha kolay alıcı bulması bekleniyor

Haberin Devamı

Atıl binalara verilecek teşvikleri değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer, bu sayede özellikle kullanılmayan sanayi binalarının hayata döndürülebileceğini söyledi.

Bankaların elinde çok sayıda satılık fabrika binası bulunduğunu vurgulayan Dinçer, “Bu sayede fabrika binaları daha kolay alıcı bulabilir. Bu tür binalar bu şekilde daha cazip hale gelecektir” dedi.

Teşvik kapsamına girmesi durumunda iş yapmayan AVM ve ofis binalarının da değerlendirilebileceğini anlatan Dinçer, “İstanbul’da atıl kalmış birçok bina var. İş yapmayan AVM’ler otele dönüşebilir. Bu sayede piyasadaki durgunluk önlenmeye çalışılıyor” diye konuştu. Dinçer, teşvikle yeni bina yapmaktan ziyade atıl binaların sisteme kazandırılmasının amaçlandığını anlatarak, “Mesela atıl durumdaki bir tekstil fabrikasını bir yatırımcı alsın diye teşvik veriliyor. Yeni bir bina yapmaktansa eskisini yenilemek daha kolay olacaktır” diye konuştu.

Kendilerine şimdiye kadar atıl binalarla ilgili çok fazla değerleme talebinin gelmediğini vurgulayan Dinçer, “Atıl kalmış sanayi binalarının yanı sıra yanlış planlanmış ofis ve AVM’ler olabiliyor. Bu binalar bir süre sonra boş kalıyor. Biz de yerine ne yapılabilir diye detaylı araştırma yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘İstanbul atıl bina cenneti’

Mecidiyeköy’deki Profilo fabrikasının yerine Profilo AVM’yi hayata geçiren Gaya Gayrimenkul’ün Genel Müdürü Fırat Murathanoğlu ise atıl binalara verilen teşviğin çok önemli bir uygulama olduğunu belirterek, “Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da çok fazla sayıda atıl kalmış bina bulunuyor. Bu nedenle teşvik bu binalar için çok önemli” dedi. Murathanoğlu, İstanbul’da Haliç’ten Cendere Vadisi’ne kadar, 4. Levent’ten Maslak’a kadar önemli bölgelerde atıl binalar olduğunun altını çizerek, “Şehrin içinde önemli bölgelerde bir sürü atıl bina bulunuyor. Bunların yeniden işlev kazanması önemli” diye konuştu.

İnşaat sektöründe ‘Digital’ çağ başlıyor

Dünyanın önemli mimarları arasında gösterilen Frank Gehry, Türkiye’de infoTRON ile işbirliği kararı aldı. Gehry ve infoTRON ortaklığı inşaat sektörüne; yapı tasarımı, mühendislik ve inşaat profesyonellerinin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler üretecek.
Frank Gehry’nin kurduğu Gehry Technologies’in bir ürünü olan Digital Project platformu inşaat sektörüne yönelik geliştirildi. Platform; yapı projesinde görevli tüm takımların erişebildiği bir model oluşturuyor. Binaların tasarım ve inşası sırasında ortaya çıkan tüm bilgilerin 3 boyutlu olarak görülmesini sağlayan bu sistem, dünyanın önde gelen inşaat şirketleri tarafından yeni yeni kullanılmaya başlandı.

Türkiye’de infoTRON tarafından satışa sunulan Digital Project’in fiyatı, ABD ve Avrupa’nın yarı fiyatı olan 10 bin 900 dolara düşürüldü. Türk inşaat sektörü için büyük kolaylık sağlayan bu platform, güvenilir ve doğru maliyet analizleri çıkardığı gibi; tüm paydaşların proje hakkındaki güncel bilgilere erişmesine de imkân tanıyor.

Haberin Devamı

Ekspertiz raporunu dinlemedi fiyatları 1000 dolar aşağı çekti

GÜNÜN PROJESİ: ISPARTAKULE 3

Ispartakule 3’ü de erken teslim ediyor

Avrupa Konutları erken teslim geleneğine devam ediyor. Avrupa Konutları, Ispartakule 3’ün 2013 Mayıs olarak belirtilen teslim tarihi 10 ay öne çekerek teslimlere Ekim ayında başlıyor. 644 konutun ve alışveriş ünitelerinin yer aldığı projede dairelerin yüzde 65’i sahiplerini buldu. Lanse edildiği günden itibaren yoğun ilgi gören projede çeşitli ödeme planlarıyla birlikte son daireler de satışa sunuluyor.
1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerinin sunulduğu Avrupa Konutları Ispartakule 3’te dairelerin büyüklükleri 72 ile 170 metrekare arasında değişiyor.

Yatay ve dikey mimarinin bir arada kullanıldığı projede Küçükçekmece Gölü ve Marmara Denizi manzarasına hakim daireler de yer alıyor. Fiyatların 150 bin liradan başladığı Avrupa Konutları Ispartakule 3’te 60 ay vadeye yüzde 0,96, 120 ay vadeye ise yüzde 0,98 oranlarıyla kredi kullanılabiliyor.

Ekspertiz raporunu dinlemedi fiyatları 1000 dolar aşağı çekti


Avrupa Konutları markalı tüm projelerde olduğu gibi Avrupa Konutları Ispartakule 3’te de sosyal yaşam alanlarına geniş yer veriliyor. Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra fitness center, sauna, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları ve sosyal aktivite alanlarının bulunduğu projenin yüzde 83’ü de peyzaj alanlarına ayrıldı. 40 bin 476 metrekare arsa üzerinde inşa edilen projede 12 ünitelik butik alışveriş merkezi ne de yer veriliyor.

Türkiye’nin ilk tablet emlak dergisi yayında

Türkiye’de yıldızı parlayan emlak dünyası tablet bilgisayara girdi. iPad’lerde yayın hayatına başlayan ‘Tablet Emlak’ adlı interaktif dergide gayrimenkul dünyasıyla ilgili güncel ve özel içeriklere yer veriliyor. Hanife Baş’ın Genel Yayın Yönetmenliği ve Esra Özsümer’in editörlüğünde çıkarılan dergide haber, araştırma, söyleşi, incelemeler yer alıyor.

Aylık olarak hazırlanan dergide emlak, konut, inşaat, AVM, mimar haberleri, ilanlar ve söyleşiler interaktif öğelerle sunuluyor. Türkiye’de sadece tablette yayın yapan ilk emlak dergisi olan Tablet Emlak’ı ücretsiz okumak ve takip etmek isteyenlerin Apple Uygulama Mağazası’ndan (App Store) dergiyi ücretsiz olarak indirmesi gerekiyor.

Son 26 dairede fiyatlar 82 bin TL’den başlıyor

Babacan Yapı tarafından hayata geçirilen Crown Tower’da başlatılan yüzde 15’lik indirim kampanyası Ramazan boyunca devam edecek. Son 26 dairenin kaldığı proje, 8 dönüm üzerinde yükseliyor. Ağustos’ta teslim edilmesi planlanan projede, 420 konut bulunuyor. Büyüklükleri 46 ile 182 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin yer aldığı projenin 35. katında fitness ve spa salonlarına yer veriliyor.

Konut fiyatlarının 82 bin ile 278 bin lira arasında değiştiği projede, açık yüzme havuzu, yürüyüş alanları, tenis ve basketbol sahaları gibi sosyal donatılara yer veriliyor. Çocuk oyun parklarının da tasarlandığı projede, sauna ve Türk hamamına yer veriliyor.

Hemen teslim daireyi 122 bin liradan satıyor

Emlak Konut GYO’nun Kırklareli Lüleburgaz’da hayata geçirdiği Burgazkent projesinde hemen teslim edilen 3+1 daireler 122 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Lüleburgaz’da 134 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Burgazkent projesi 4 farklı adada yükseliyor. 29 bloktan meydana gelen projede toplam 752 adet daire ve 52 adet villa yer alıyor. Yüzde 85’i satılan projede farklı ödeme seçeneklerine de yer veriliyor. Buna göre Tüfeli ödeme seçeneğinde yüzde 10 peşinat ödeniyor. Kalan tutar ise 6 aylık TÜFE ile aynı oranlardaki faiz uygulamalarıyla 150 aya kadar 732 liradan başlayan taksitlerle vadelendiriliyor.

Beylikdüzü’nde daireler 179 bin liradan satışta

Karden İnşaat’ın Beylikdüzü’nde inşa ettiği ilk projesi Avenue Residence’ta teslimler başlıyor. 224 daire ve 27 dükkândan oluşan projede son 24 konutun satışları devam ediyor. Daire fiyatlarının 179 bin ile 299 bin lira arasında olduğu projede, kapalı yüzme havuzu, fitness alanı ve çocuk oyun odasının dışında çatı katında Roof Cafe bulunuyor.
Karden İnşaat’ın, TÜYAP’a 3 dakika, Atatürk Havalimanı’na 20 dakika mesafede inşa ettiği, güney ve doğu cephesinden liman gören manzarası ve alışveriş merkezlerine yakınlığıyla dikkat çeken projesinden daire alan müşterilere Tema vakfı ile geliştirilen işbirliği çerçevesinde sertifikalı ağaç dikimi hediye ediliyor.