Ekonomi ‘Elektriklenme’ için seferberlik çağrısı

‘Elektriklenme’ için seferberlik çağrısı

27.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding ve Skoda Transportation’ı da bünyesinde bulunduran PPG Group ortaklığıyla faaliyetlerine devam eden TEMSA, seri üretime hazır hale getirdiği 3 farklı model elektrikli aracıyla, dünyada bu alanda söz sahibi sayılı şirketlerden biri haline geldiğini duyurdu.

‘Elektriklenme’ için seferberlik çağrısı

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, toplu taşımada elektrikli araç kullanımının ‘Türkiye açısından tarihi bir fırsat’ olarak değerlendirdi. Doğancıoğlu, “Yüzde 100 elektrikli Avenue Electron aracımız, yılda ortalama 528 bin litreye varan yakıtın önüne geçilmesini sağlıyor. Bu da yaklaşık 1.400 ton CO2’ye eşdeğer. Bir diğer aracımız MD9 electriCITY ise, yılda ortalama 378 bin litreye varan yakıtın önüne geçilmesini sağlıyor. Bu da yaklaşık 1.000 ton CO2’ye eşdeğer” dedi.

Haberin Devamı

Adana’da üretiyor

TEMSA’nın yıllardır Ar-Ge ve inovasyona büyük yatırım yaptığını söyleyen Doğancıoğlu, “TEMSATech bünyesinde elektrikli araçların yanı sıra otonom araçlar ve şarj istasyonları gibi projeler geliştiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda ilk elektrikli otobüs ihracatını İsveç’e gerçekleştirdik. Belçika merkezli OTW’ye 26 araç teslimine imza attık. Romanya’nın Buzau ve Arad kentlerinin araç ihalelerini kazandık. Prag’da ihale sonucunda, Adana’da ürettiğimiz Skoda marka elektrikli araç bölgeye ihraç edilmeye başlandı. ABD için özel geliştirilen elektrikli otobüsümüzün, Kaliforniya’da test sürüşleri devam ediyor” dedi. Doğancıoğlu, elektrikli araçların, toplu taşımada kullanılan dizel araçlara göre yıllık 10 kat az yakıt maliyeti bulunduğunu da kaydetti.

Haberin Devamı

Otonom araç için çalışıyor

Türkiye’de yüzde 30 pazar payıyla faaliyet gösteren TEMSA’nın, ABD’de yüzde 10 pazar payı olduğuna dikkat çeken Doğancıoğlu, “Fransa’da TEMSA markalı 5 bin aracımız yollarda. Küresel bir oyuncu olmanın gerekliliğini yerine getiriyoruz. Otonom aracımızla ilgili çalışmalarımızda önemli mesafe kat edildi” dedi.