Ekonomi Emlak Bankası’na Ahmet Bıyık atanıyor

Emlak Bankası’na Ahmet Bıyık atanıyor

19.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Emlak Bankası’na Ahmet Bıyık atanıyor

Emlak Bankası’na Ahmet Bıyık atanıyor


Erdin Arı'nın istifası ile boşalan Emlakbank Genel Müdürlüğü'ne daha önce İş Bankası Teftiş Kurulunda müfettiş olarak görev yapan, Almanya'daki DT Bank'ın (Deutsche - Türkische Bank) Genel Müdürlüğü görevini yürüten ve Avrupa Türk Bankalar Birliği Başkanı olan Ahmet Vural Bıyık'ın atanmasına ilişkin kararname hazırlanıyor.
Bıyık'ın atanması ile ilgili kararnamenin Emlakbank'ın bağlı olduğu Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli tarafından imzalandığı, Başbakan Yardımcısı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer ile Başbakan Ecevit'in imzaları için Başbakanlığa gönderildiği öğrenildi. Ancak ANAP Milletvekili ve Emlakbank eski genel müdürü Aydın Ayaydın ile DYP'nin MHP'ye yakın milletvekillerinden ve Ziraat Bankası eski genel müdürü Cihan Paçacı'nın da bazı isimler için MHP nezdinde "kulis" yürüttüğü kaydediliyor.
Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp önerisinin, Ziraat Bankası Teftiş Kurulu Başkanı Nail Tobumcu olduğu öğrenildi. Ayaydın'ın adayı ise Mardinli hemşehrisi Kemal Yardımcı. Paçacı, EGS Holding'den Atilla Kılıç ve Yurtbank'tan Yaşar Yılmaz'ın adını MHP yöneticilerine verdi. Boşalan genel müdür yardımcılığı ve yönetim kurulu üyelikleri için de bu isimlerin gündeme getirildiği öğrenildi.
Aralarında İhlas Holding'in de bulunduğu bazı büyük sınai, ticari ve finans gruplarının ise genel müdürlüğe vekalet eden, Emlakbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şeniz'i destekledikleri, genel müdürlük kulisinin tam bir güç mücadelesine dönüştüğü kaydediliyor.