Ekonomi ‘En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak’

‘En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak’

22.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşlarını düzenleyecek çalışmayla ilgili, “Prosedüre bağlı kalmamız lazım ama Meclis tatile girmeden çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

‘En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak’

Işıkhan, TBMM’de AK Parti grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemenin hangi safhada olduğuyla ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Zaten iki konu vardı. En düşük memur maaşının 22 bin lira olması ve emekli aylıklarında yapılacak iyileştirme, Cumhurbaşkanı’mızın seçim beyanı olduğu için biz bunu torba yasada sunacağız. Bununla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’mız ile iş birliği halinde çalışıyoruz. Torba yasayla çıkmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bürokratlarımız çalışıyor. Hedefimiz, torba yasayla paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaştırmak. Biz bunu torba yasada sunacağız ve Meclis tarafından da kısa sürede geçmesini sağlayacağız.”

Işıkhan, teklifin Meclis’e ne zaman sevk edileceği ile ilgili soruya da, “Prosedüre bağlı kalmamız lazım ama Meclis tatile girmeden çıkarmayı düşünüyoruz. Önemli bir süreç bu. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi, çok kişiyi ilgilendiriyor” diye yanıt verdi.