Ekonomi En havalı yemek burada yenecek!

En havalı yemek burada yenecek!

28.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

7 Nisan’da dünyayı uçurmaya hazırlanan İstanbul Havalimanı mutfakta da iddialı. Dev yeme - içme alanında simitten Michelin yıldızlı şefe kadar yok, yok

En havalı yemek burada yenecek

İstanbul Havalimanı sizi yemeğe bekliyor... Nisanda tüm havacılık dünyasının gözü İstanbul’da olacak. Yeni havalimanı 6 Nisan’da Türk Hava Yolları uçuşlarıyla kapılarını açacak, 7 Nisan’da ise tüm dünyayı uçuracak. İhtişamı ve teknolojisiyle dikkat çeken İstanbul Havalimanı mutfakta da çok iddialı olacak.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı’nın 34 bin metrekarelik yeme - içme alanı muazzam büyüklükte. Burası dünyada tek çatı altında en büyük yeme içme alanlarından.

İşletmesi 25 yıllığına ‘Tum İçtur’ şirketinde. Tum İçtur’un ortakları Cengiz, Kalyon, IC ile Saat & Saat grupları.

Yeni havalimanını işleten İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu ve Tum İçtur’un CEO’su Hüseyin Dönmez ile bu devasa yeme - içme alanını gezdik ve hazırlandıkları yeni dönemi konuştuk.

Kadri Samsunlu yemek konusunda ‘karma’ ve çok farklı bir deneyim için yola çıktıklarını anlatıyor. 6 Nisan’da havalimanında 53 yeme - içme mekânı hizmete başlıyor.

Bunlar arasında bildiklerimizin dışında çok sayıda yeni restoran, kafe ve fırın da var. İki yıl içinde de sayıları 150’ye kadar yükselecek. Tabii herkese göre bir konsept düşünülmüş. İsteyen simit yiyecek, isteyen Michelin yıldızlı şef Akrame Benallal’ın Vivanda marka gurme burgerini...

Haberin Devamı

Adeta lüks AVM gibi

Hüseyin Dönmez yeme ve içme yerlerinin havalimanı içinde farklı farklı yerlere konumlandırıldığını anlatarak, “Bir sinerji yaratmak istedik. Buraya gelen kendini lüks bir AVM’ye gelmiş gibi hissedecek” diyor.

En havalı yemek burada yenecek

Fiyatlar konusunda hassas olduklarını dile getiren Dönmez, Atatürk Havalimanı ile aynı düzeyde fiyatların sunulacağını söylüyor. İç ve dış hatlar arasında fiyat farkı olsa da 5 TL civarına su ve çay bulmak mümkün olacak.

İlk başta yeme - içme alanında 1300 kişi çalışacak, bu rakam tam kapasiteye ulaşınca 5 bine kadar çıkacak. Dönmez, başka havalimanlarında uçuş öncesi ‘lounge’ tercih edenlerin, yeni havalimanındaki çeşitliliği görünce restoranlarda yemek yiyeceğini de söylüyor.

İş dünyasının uçuş öncesi buluşmak için yeni havalimanını tercih edeceğini öngören Dönmez, “Herkes burada erkenden buluşacak. Serbest zamanı ne kadar artırırsak herkes için o kadar iyi olacak” diyor.

Fazla yürümek yok

Yeni havalimanı 6 Nisan’da saat 14:00 ile saat 19.00 arasında 5 saat süresince Türk Hava Yolları’nın (THY) seferlerine açık olacak. O gün havalimanı kapılarını saat 10:00’da açacak.

Aynı gün saat 19:00 ile 00:00 arasında sadece üssü Atatürk Havalimanı olan THY, Onur Havayolları ve Atlasglobal’in tüm yolculu seferlerine hizmet verilecek.

Haberin Devamı

En havalı yemek burada yenecek

Yeni havalimanı 7 Nisan saat 00:00 itibariyle tüm uçuşlara açık hale gelecek. İGA CEO’su Kadri Samsunlu, rahat bir geçiş dönemi için hazır olduklarını ve taşınma süresince işin başında olmak için tüm üst düzey İGA yöneticilerinin havalimanındaki otelde oda ayırttığını anlatıyor.

Samsunlu havalimanı büyük olsa da çok iyi tasarlandığını anlatarak, kapıdan giren yolcunun en uçtaki kapıya gitmesi durumunda bile en fazla 800 metre yürüyeceğini söylüyor.