22.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:
Yaz mevsiminde en fazla ihtiyaç duyulan aksesuvarlardan olan güneş gözlükleri, hem sağlık hem de estetik görünümleri açısından önem taşıyor. Gözlüğün ünlü bir markanın amblemini taşıması tüketicilerin güneş gözlüğü satın alırken en çok dikkat ettiği ayrıntılar arasında yer alıyor. Hatta marka bağımlılığı bazen ömür boyu sürüyor. Gelişmiş ülkelerde nüfusa göre güneş gözlüğü kullanımı yüzde 55 - 60 oranınındayken bu oran Türkiye'de yüzde 12'ler seviyesinde yer alıyor. Optikçiler güneş gözlüğü tüketiminin artması amacıyla ağırlıklı olarak yaz aylarında güneş gözlüklerinde çeşitli kampanyalarla tüketicilere ulaşmayı hedefliyorlar.
Fiyatları 30 milyon lira ile 300 milyon lira arasında değişen güneş gözlüklerinde bu yıl kemik renkli ve transparan çerçeveler moda.
Camlarda ise mercan, mor, kehribar gibi renkler gözde renkler arasında. Police, Sting, Rolling, Escada, Rochas, Dolce Gabbana gibi markaları satan Dakik Optik, peşin fiyatına yedi taksit uyguluyor. Ayrıca nakit ödemelerde yüzde 20ïden başlayan indirimler yapıyor.
Versace, Ray-Ban, Gucci, Christian Dior, Max Mara, Face A Face ve Exess gibi dünyaca ünlü markaları satan Şişli Optik ise enflasyonla savaşa destek olmak amacıyla Akıllı Kart ve Bonus kart ile yapılan alışverişleri sekiz aya kadar taksitlendiriyor.
Guess, Jean Paul Gautier, Ray-Ban, Harley Davidson, Armani, Gucci gibi markaları satan Gözlükevi ise her biri birbirini takip eden haftalar boyunca mağazalarında bu markalarda özel indirim uyguluyor. Mayıs ayı sonuna kadar Ferre ve Jean Paul Gaultierïde çeşitli indirimler var. Geçtiğimiz ay izmit ve Kozyatağıïndaki mağazalarına bir yenisini ümraniye Carrefourïda ekleyen Gözlükevi Ray- Ban, Versace, Guess, Sting, Police, Valentino başta olmak üzere bütün güneş gözlüğü markalarını bünyeasinde barındırıyor. Firma, kredi kartı ile peşin ödemelerde yüzde 15, nakit ödemelerde yüzde 20 indirim yaparken, ayrıca bu fiyatlara vade farkı koymadan dört eşit taksit uyguluyor.
45 yıldır optik sektöründe faaliyet gösteren Altın Optik, fiyatları 40 milyon ile 120 milyon lira arasında değişen Paloma Picasso, Davidoff, Boss, Joop, Jaguar, Elle gibi markalarda taksit yapıyor.