Ekonomi Enerji Bakanı ‘kedi’yi unutmadı

Enerji Bakanı ‘kedi’yi unutmadı

11.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, oy sayım işlemleri sürerken Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, “Sandıkların açılmasını, sayılmasını, oy tasnifi ile alakalı, seçimi etkileyebilecek bir elektrik kesintisi inşallah olmaz ” dedi.

Enerji Bakanı ‘kedi’yi unutmadı

TEİAŞ’a bağlı Milli Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunan Yıldız, “Bir önceki seçimde elektrik kesintilerinin nedenlerine ilişkin açıklamanız uzun süre konuşuldu. Bu seçimde de böyle bir sorun yaşanırsa açıklayacak mısınız?” şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:
“Biz gücünü şeffaflıktan alan bir enerji yönetimi sergiliyoruz. Ne varsa bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Bir önceki seçimde olumsuz hava şartlarını, yaklaşık 200 bin trafonun durumuyla alakalı farklı gerekçeler söylemiştik. Bunların bir tanesinde kedi girmesiyle alakalı, çok fazla espri konusu olan bir maddeyi de biz söyledik. Cümleme ‘bunu espri olarak da kabul etmeyin’ diyerek başladım. Bilerek ve bunun farkında olarak bu cümleden bahsetmiştim. Şundan emin olunsun; bu 200 bin trafonun herhangi birine kedi girerse ben yine bunu kamuoyuyla paylaşırım. Çünkü biz işimizi ciddi yapıyoruz. Ama girmemişse de bunu da paylaşırız. Önemli olan konu şu; muhtemel yenilgisini bir trafo merkezinin arkasına saklanarak izah etmeye çalışmak şu anki demokratik ortamla bağdaşmıyor.”