Ekonomi ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANIYOR! Mayıs Enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak?

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANIYOR! Mayıs Enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak?

03.06.2022 - 07:19 | Son Güncellenme:

TÜİK mayıs ayı enflasyon oranı için geri sayım! Enflasyon rakamları için gözler TÜİK'e çevrildi. Emekli ve memur Temmuz ayı içerisinde alacağı zam için binlerce kiracı yıllık TÜFE oranı için Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasını bekliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon rakamları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANIYOR Mayıs Enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak

Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak sorusu için gözler TÜİK'e çevrildi. Her ayın 3'ünde bir önceki ayın enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Açıklanan enflasyon verisinde Tüketici Fiyat Endeksi, Üretici Fiyat Endeksi gibi veriler açıklanıyor. Kira artış oranı Tüketici Fiyat endeksine göre belirlenirken ev sahipleri açıklanan TÜFE oranına göre kiralarına zam yapıyor. Nisan ayında açıklanan TÜFE on iki aylık ortalamalara göre 34,46 olarak açıklamıştı. Bu ay açıklanacak olan enflasyon verilerinin ardından bu rakamın yüzde 40'ın üzerine çıkması bekleniyor. Peki enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Enflasyon rakamları 3 Haziran saat 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak.

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANIYOR Mayıs Enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak

MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

Cari yıl sonu döviz kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 16,85 TL iken, Mayıs ayı anket döneminde 17,57 TL oldu.

Buna göre, katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 46,44 iken, Mayıs ayı anket döneminde yüzde 57,92 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 28,41 iken, Mayıs ayı anket döneminde yüzde 33,28 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,68 ve yüzde 19,54 olarak gerçekleşti.