Ekonomi ‘Engelsiz yaşam’a desteğe devam

‘Engelsiz yaşam’a desteğe devam

03.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, Telefon Kütüphanesi uygulamasını, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde, İş Sanat iş birliğinde ünlü tiyatrocuların seslendirdiği hikâyelerle zenginleştirdi.

‘Engelsiz yaşam’a desteğe devam

 

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, on yıl önce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hayata geçirdikleri ve görme engellilerin başta kitaplar olmak üzere pek çok sayıda içeriğe sesli erişimini sağladıkları Telefon Kütüphanesi projesini yeni özellikler ve içeriklerle her geçen gün zenginleştirdiklerini söyledi. Önal, “Telefon Kütüphanesi uygulaması içinde yer alan anlık haber akışı, ilaç barkodu ve para tanıma fonksiyonlarıyla görme engellilerimizin hayatını kolaylaştırabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışanlarımız başta olmak üzere herkesi, kitaplara ses uygulaması ile görme engelliler için kitap seslendirmeye teşvik ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Özel müze turu

Türk Telekom’un, Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) ile hayata geçirdiği ‘Günışığı’ projesinde az gören çocukların sanata erişimindeki engeller ortadan kaldırıldı. Türk Telekom’un İstanbul Modern iş birliği ile tasarladığı ‘Sanatın Günışığı Eğitim Programı’ndan 500 çocuk faydalandı. Bu kapsamda özel müze turları gerçekleştirildi.