Ekonomi Erdoğan: Bu yardım TOBB’a yakışmaz

Erdoğan: Bu yardım TOBB’a yakışmaz

07.09.2010 - 01:09 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan Pakistan’a yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edildi.

Erdoğan: Bu yardım TOBB’a yakışmaz

Erdoğan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu Başbakanlık’ta kabul ederek Pakistan’a yardım için işadamları tarafından bağışlanan 7 milyon TL’lik yardım çekini teslim aldı.
Erdoğan, “Şu ana kadar kaydıyla diyoruz. Çünkü TOBB’a bu rakamın ben tabii yakışmayacağına inanıyorum. Yakışanı yapması lazım. Onun için bu rakamın daha da ilerlemesi gerekir. Sayın Başkan da kampanyanın devam edeceğini, kampanyayı durdurmadıklarını ifade etti. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanımız Kocatepe Camii’nde açıkladı, bir genelge yayımlayacaklar. Tüm camilerde bayram namazından sonra Pakistan için yardım kampanyası devam edecek” diye konuştu.
Erdoğan, “Halk oylamasından hemen sonra geniş bir teknik ekiple, hayırseverlerle Pakistan’a gitmeyi planlıyorum. Allah nasip ederse halk oylamasından sonra geniş bir ekiple inşallah Rifat beyi de yanımıza alırız ve birlikte Pakistan’a gidip, bölgeyi bizzat görmemiz lazım” dedi. Erdoğan, TOBB’un yardımıyla birlikte toplam yardım rakamının 113 milyon liraya ulaştığını dile getirdi. Türkiye’den Pakistan’a yapılan yardımı kastetmediğini anlatan Erdoğan, Türkiye olarak sel felaketinden etkilenen Pakistan’a gönderdikleri 10 milyon doların bu rakama dahil olmadığını belirtti. Hisarcıklıoğlu da Pakistan’a gerek bayındırlık gerekse tamirat noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Yazarlar