Ekonomi ERKEKLER KULÜBÜNÜ DAĞITTI İŞ’TE EN GÜÇLÜ KADIN OLDU

ERKEKLER KULÜBÜNÜ DAĞITTI İŞ’TE EN GÜÇLÜ KADIN OLDU

07.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikan otomotiv sektöründe CEO koltuğuna oturan ilk kadın olan Mary Barra, ABD’nin önde gelen ekonomi dergisi Fortune tarafından iş dünyasının en güçlü kadını seçildi

ERKEKLER KULÜBÜNÜ DAĞITTI İŞ’TE EN GÜÇLÜ KADIN OLDU

Detroit’te ‘tabuları yıkarak’ geçen otomotiv devi General Motors’un CEO’su olan 52 yaşındaki Barra, 34 yıl önce stajyer olarak girdiği şirkette en tepeye kadar tırmanmasını bildi.

Google otobüsü Sabancı’dan
6 kıtada 396 üretim tesisinde 212 bin çalışanıyla faaliyet gösteren General Motors, Barra’nın yönetiminde pazar payını ve kâr marjını artırmanın savaşını verecek.
Fortune’un iş dünyasındaki en güçlü 50 kadını sıraladığı listede IBM CEO’su Ginni Rommetty ikinci olurken PepsiCo CEO’su Indra Nooyi üçüncü sırada yer aldı.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise tüm listede 16. sırada... Fortune Sabancı için, “Sabancı’nın liderliğinde Aviva, Citigroup ve E.ON gibi şirketlerle ortaklıklar kuruldu. Sabancı’nın ürettiği otobüsler Google ve Facebook çalışanlarını işe taşıyor. Siemens Denetleme Kurulu’nda da yer alan Sabancı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne kabul edilmesi için çalışmalar yapıyor” diye yazdı.
Listenin ilk 10 ismi içinde 4. sıradan başlayarak, Maria das Graças Silva Foster (Petrobras), Ellen Kullman (DuPont), Irene Rosenfeld (Mondelez), Marillyn Hewson (Lockheed Martin), Meg Whitman (Hewlett Packard), Pat Woertz (Archer Daniels Midland) ve Gail Kelly (Westpac) yer aldı. Yahoo CEO’su Marissa Mayer ise listeye 14. sıradan girdi.