Ekonomi Esenler Emlak Konutları teslim edildi

Esenler Emlak Konutları teslim edildi

01.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İhalesi ve tüm inşaat süreci Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen Esenler Emlak Konutları Projesi’nin anahtar teslimi yapıldı.

Esenler Emlak Konutları teslim edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ve Esenler Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen ‘İstanbul İli Esenler İlçesi Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’ndaki ‘Esenler Emlak Konutları’nın 1. etap anahtar teslim töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla gerçekleştirildi. 2 bin 373 konut ve 55 ticari üniteden oluşan Esenler Emlak Konutları’nda 1.403 adet konut ve 32 adet işyeri sahiplerine teslim edildi. Proje inşaat maliyeti 510 milyon lira oldu.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şunları söyledi:

“Ülkemizin kronik problemlerinden biri olan ve şehirlerimizi tehdit eden sağlıksız konut stokunun yenilenmesi konusunda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2012 yılı ekim ayında en kapsamlı kentsel dönüşüm hareketi bu bölgede başladı. Bu tarihte Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatla eski binalar yıkıldı. Yapım görevinin şirketimize verilmesiyle birlikte, 2014 yılı nisan ve mayıs ayında hızlı bir şekilde ihalelere başladık ve kentsel dönüşümün, şehirlerimiz için, özelliklede İstanbul için hayati bir öneme sahip olduğu inancıyla, 24 ay gibi kısa bir zamanda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Esenler Belediyesi’nin ve proje yüklenicilerinin katkılarıyla teslim aşamasına geldik.”