Ekonomi Esenyurt’ta talep birikti 2 ayda 1500 konut sattı

Esenyurt’ta talep birikti 2 ayda 1500 konut sattı

16.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa kökenli Bakyapı İstanbul’da Esenyurt’ta hayata geçirdiği 2 bin 392 konutluk Prestij Park’ta 2 ayda yaklaşık 1500 dairenin satışını gerçekleştirdi. Ferhat Bakgör, “Bölgede biriken talebi çektik” dedi

Esenyurt’ta talep birikti 2 ayda 1500 konut sattı

Bursa’da gerçekleştirdiği projelerin ardından gözünü İstanbul’a diken ve ilk projesi için Esenyurt’u seçen Bakyapı, Prestij Park projesinde 2 ayda 1497 konut satmayı başardı. Bakyapı İstanbul Prestij Park projesinde 316 tane 1+1, 446 tane 2+1 konut satılırken, 3+1 konutlarda yapılan satış miktarı da 735’i buldu.
Projeye gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade eden Bakyapı Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Bakgör, son dönemlerde imar sıkıntıları ve proje iptalleriyle gündeme gelen Esenyurt’ta bu projeyi hayata geçirerek tekrar halkın güvenini kazandıklarını söyledi.
Prestij Park projesinden konut alanların hiçbir şekilde ruhsat ve tapu sorunu yaşamadığının altını çizen Bakgör, “Ruhsatı alınmış ve imar planları Büyükşehir Belediyesi’nden onay almış Prestij Park konutlarında yaşamaya karar verenler, kat irtifak tapusunu da hemen teslim alabiliyorlar” dedi.
Ferhat Bakgör, İstanbul’daki ilk projeleri için Esenyurt’u seçmelerinin bazıları tarafından riskli bulunduğunu anlatarak, “Evet Esenyurt’ta bazı sorunlar vardı ama biriken de bir talep vardı. Biz burada kaliteli ve uygun fiyatlı projeyi satışa çıkardık ve çok iyi bir talep aldık. Bunu yaparken de vatandaşların güvenini sağlamayı başardık” diye konuştu.

Esenyurt’ta talep birikti 2 ayda 1500 konut sattı

Haberin Devamı

Ar-Ge merkezi kurdu
Bursa kökenli bir firma olduklarını hatırlatan Ferhat Bakgör, Bursa’da kurdukları AR-GE merkezinde uygun ve kullanışlı dairelerin üzerinde çalıştıklarını ve projelerini böyle hayata geçirdiklerini söyledi. Bu yöntemle kötü sürprizleri engellediklerini anlatan Bakgör, “Ekibimizde çok iyi mimar ve mühendisler var. Dairelerin prototiplerini çıkarıyoruz ve net maliyetler ortaya çıkıyor. Dileyen müşterilerimize Ar-Ge merkezimizin kapıları açık” dedi.

Teslimler Aralık 2014’te
103 bin 800 metrekarelik alanda 26 blok ve 2 bin 392 konuttan oluşan İstanbul Prestij Park’ta birinci etap teslimleri Aralık 2014’te, ikinci etap teslimleri 2016 yılında gerçekleşecek. Projede, 4 adet kapalı yüzme havuzu, 600 metrekarelik Kids Club, çocuk yüzme havuzu, fitness merkezi, 16 derslikli özel anaokulu ve ilköğretim okulu yer alıyor.

Haberin Devamı

Banka kredisine uygun
Ön blokların 1+1 ve 2+1, diğer blokların ise 3+1 dairelerden oluştuğu projede, alıcılar 119 bin liradan başlayan fiyatlarla Prestij sahibi oluyor. Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası’ndan kredinin kullanılabildiği projede yüzde 1 KDV oranı bulunuyor.

Kozyatağı’nda sivil dönüşümü başlattı

Kartal’da Hukukçular Towers ve Kuriş Kule projelerinin inşaat ve satışını gerçekleştirmekte olan Kılıçoğlu Group, birbiri ardına başlattığı yeni iş merkezi projeleriyle İstanbul’da nitelikli ofis ve mağaza alanları sunmaya devam ediyor.
İstanbul’daki 3. büyük gayrimenkul projesinin inşaatına başlayan firma, Kozyatağı’ndaki sivil kentsel dönüşüm projesi örneği ile Mermerler Plaza’yı yeni kimliğine kavuşturuyor. İnşaatı başlayan Kılıçoğlu Mermerler Plaza iki ay içinde satışa çıkacak.
Kılıçoğlu Mermerler Plaza hakkında bilgi veren Kılıçoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç, son projelerinin sivil bir kentsel dönüşüm projesi örneği olduğuna dikkat çekti.
Kılıç, arsada daha önce bulunan Mermerler Plaza’yı arsa sahibiyle anlaşarak yıktıklarını ve yerine bölgenin ihtiyaç duyduğu daha güvenli, daha kaliteli ve teknolojik bir iş merkezi yapımına başladıklarını açıkladı.
Kılıç, şunları söyledi:
“İstanbul’da iş sahiplerinden Anadolu yakasındaki gözde bölgeleri saymasını isteseniz eminiz Kozyatağı, Ataşehir, Altunizade, Kavacık, şeklinde bir sıralama çıkacaktır. Pek çok şirketin merkezi ve irtibat ofisinin bulunduğu Kozyatağı’nda Mermerler Plaza olarak bilinen eski iş merkezi, bölgenin stratejik noktalarından birinde yer alıyordu. Bu alan en iyi şekilde yeniden değerlendirilecek.”

Haberin Devamı

PANORAMİK ADALAR MANZARASI

Mermerler Plaza, 33 bin 500 metrekare toplam kapalı alana sahip. Tabandan birleşik 3 bloktan oluşan projede, 24 katlı ofis bloğunda 24 ofis ve 9 mağaza, 6 katlı müstakil tek ofis binası ve 2 mağazanın yanında 2 katlı dükkân bloğuna da yer veriliyor. Zeminin altında 4 kat kapalı otoparka sahip olan Kılıçoğlu Mermerler Plaza’da ofislerin büyüklükleri 300 ile 750 metrekare arasında değişiyor.
Bina yüksekliği 95 metreyi bulan Kılıçloğlu Mermerler Plaza, panoramik İstanbul, deniz ve Adalar manzarasına sahip. Mermerler Yatırım’ın arsası üzerinde yükselen projede kat yüksekliğinin 4 metreyi bulması, ferah bir ofis yaşamına imkân tanıyor.
Lansmanının iki ay içinde yapılması planlanan Kozyatağı Mermerler Plaza projesinde mağazalarda satışların yanı sıra kiralama olanağı da bulunacak.

Haberin Devamı

‘Beş yılın altındaki kredilere rağbet yok’

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe, konut kredilerinde en çok 5-10 yıllık vadelerin tercih edildiğini, diğer şehirlere göre İstanbul’daki başvurularda kredi vadelerinin daha uzun olduğunu belirtti. Gökçe, ödeme gücüne göre aylık taksitlerin çok yüksek olması nedeniyle 5 yılın altındaki kredilere rağbet olmadığını ifade etti.
Gökçe, konut kredilerinin aylık ortalama faiz oranının, geçen yılın üçüncü çeyreğinden itibaren yüzde 1’in altına düştüğünü söyledi.
Gökçe, konut satın alma gücü değerlendirildiğinde, diğer şehirlere oranla İstanbul’daki başvurularda kredi vadelerinin daha uzun olduğunu söyledi.
Toplam talebin dörtte üçünün 150 bin liradan düşük fiyatlı konutlara olduğuna işaret eden Gökçe, “Kredi talebinin yüzde 75'ten fazlasını ise 100 bin liranın altındaki krediler oluşturuyor” dedi. Satılan konut büyüklüklerinin, il bazında değişiklik gösterdiğini dile getiren Gökçe, “İstanbul’da ortalama 120 metrekarelik konutlar tercih edilirken, bu rakamın Adana’da 160 metrekareye çıktığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

50 mİlyar dolar için Norveç'e çıkarma

Norveç’in küresel emlak piyasasına kanalize edeceği 50 milyar doları Türkiye’ye çekebilmek amacıyla Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı koordinatörlüğünde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in de aralarında bulunduğu heyet Norveç’te temaslarda bulundu. Karabel heyetler arası görüşmelerde, TOKİ’nin, devletin konut üretiminde uzman bir kuruluşu olarak Norveçli yatırımcılara destek olabileceğini ve yol gösterebileceğini ifade etti.
Türkiye’de inşaat alanında önemli bir potansiyelin bulunduğuna dikkat çeken Karabel, hükümetin 2012 yılında Tapu Kanunu’nda yaptığı değişiklikle, yabancıların Türkiye’de mülk edinmesinin kolaylaştırıldığını söyledi.

220 bin konut
Karabel, 2003-2013 yılları arasında toplam 588 bin konut rakamına ulaşıldığını bu rakamın 100 bin nüfusa denk 22 şehir anlamına geldiğini ifade etti.
2023 yılına kadar ikinci bir 500 bin konut, yani toplamda bir milyon konut üretilmesi hedeflerinin olduğunu belirten Karabel, Haziran 2013 tarihi itibari ile 220 bin konutun da planlama aşamasına getirildiğini söyledi.
TOKİ Başkanı, İdarenin 10 yıllık toplam yatırım maliyetinin 33,2 milyar dolar, aylık giderin ise 300-400 milyon dolar olduğunu anlattı. Bu kaynağı tamamen TOKİ’nin kendisinin ürettiğine ve devlet bütçesinden herhangi bir pay almadığına vurgu yaptı.

Fiyatlar en fazla İstanbul’da yükseldi

Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’deki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2013 Mayıs ayı raporu yayınlandı.
Emlak Endeks’ine göre, Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 0,88, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde15,63 oranında artış gerçekleşti.
Bursa, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 1,20 değer artışıyla, Mayıs 2013’de ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönemde metrekare başına ikinci el konut satış fiyatları, Antalya’da yüzde 1,19, Adana’da yüzde 1,16, İzmir’de yüzde 1,09, İstanbul’da yüzde 0,87, Kocaeli’de yüzde 0,52, Ankara’da ise yüzde 0,47 oranında arttı.

‘Malzeme fiyatları etkiledi’
Mayıs ayında metrekare başına konutların kiralarının en fazla yükseldiği il ise yüzde 0,35 artışla İstanbul oldu. Aynı dönemde konutların kira değerleri, Ankara, Antalya ve Bursa’da yüzde 0,20, İzmir’de yüzde 0,16 oranında artarken Kocaeli’de aynı kaldı. Adana’da ise yüzde 0,26 oranında azaldı.
Mayıs 2013 raporuna göre, yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay, bir önceki aya göre yüzde 0,54 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,95 oranında yükseldi.
Verileri değerlendiren GYODER Başkanı Aziz Torun sonuçları değerlendirirken, “Fiyatlarda yaşanan bu artışın aslında reel bir artış olmadığı, inşaat malzemeleri ve işçi ücretlerindeki yaşanan enflasyona paralel fiyat artışlarından kaynaklandığı söylenebilir” diye konuştu.

Deniz manzaralı evler 2014’te teslim edilecek

Mostar Yapı, Konut İnşaat ve Evra Group tarafından yapılan Statüpark Pendik projesinde teslimler 2014 yılının Ağustos ayında yapılacak. Toplam 218 konuttan meydana gelen Statüpark Pendik projesi, 19 katlı iki blok halinde yükseliyor.
Sekizinci kattan itibaren daireler kesintisiz deniz manzarasına sahip projede 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri yer alıyor.
Pendik’te 8 bin 529 metrekarelik alana kurulan proje, Viaport AVM’ye 10 dakika, Bağdat Caddesi’ne 12 dakika, Kartal Adliyesi’ne 4 dakika, Pendik sahiline ise 1 dakika mesafede yükseliyor.

Diyarbakır yatırımına hemşehrilik plaketi

Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten Diyarbakır’a olan katkılarından ötürü Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’na fahri hemşehrilik plaketi verdi. Ağaoğlu’nun kente katkı sunduğunu ifade eden İçten, şunları söyledi:
“Ali Ağaoğlu, herkesin gelme cesareti gösteremediği bir dönemde Diyarbakır’a geldi. 9 ilköğretim okulumuzun tadilatını yaptı. İlim Yayma Cemiyeti’ne 2 tane öğrenci yurdu kazandırdı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne tahsis edilen tarihi binaların restorasyonunu yaparak 2 fakülte binası kazandırdı” dedi.