Ekonomi Eti, 3 milyon liralık projeyle 4 bin kültür elçisi yetiştirecek

Eti, 3 milyon liralık projeyle 4 bin kültür elçisi yetiştirecek

28.05.2009 - 00:02 | Son Güncellenme:

Eti’nin, ikinci yılını dolduran ‘Eti Çekül Kültür Elçileri Projesi’nin geldiği son nokta, projenin 22’nci durağı olan Sivas’ta düzenlenen bir basın toplantısıyla değerlendirildi

Eti, 3 milyon liralık projeyle 4 bin kültür elçisi yetiştirecek

Toplantıya Eti Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sözen’in yanı sıra sanatçı Candan Erçetin, gazeteci ve TV programcısı Fatih Türkmenoğlu katıldı.
2008-2012 yılları arasında toplam 3 milyon liralık yatırımla 77 ilde 4 bin çocuğun kültür elçisi olmasını hedefleyen Eti, proje kapsamında yetiştirilen kültür elçilerinin 12 bin 200 çocuğa daha ulaşmasını amaçlıyor.
Firuzhan Kanatlı, özellikle popüler kültürün kök saldığı büyük şehirlerde yerel değerlerle örf ve adetlerin kaydedildiğini belirterek, “Hedefimiz her kentte kültür elçileri yetiştirip bulundukları yörelerin özelliklerini öğrenmelerini ve bu özellikleri kuşaktan kuşağa aktarmalarını sağlamak” dedi.
Proje kapsamındaki eğitim programlarının ÇEKÜL ekibi ve yerel uzmanlarca hazırlandığını anlatan Kanatlı, eğitimlerinin temel esasının dört gün boyunca teorik ve pratik uygulamalardan oluştuğunu söyledi. Kanatlı, ülkenin içinden geçtiği zor dönemde dahi sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam edeceklerini vurguladı.

Eğitim seferberliği
Prof. Dr. Metin Sözen ise Eti - Çekül Kültür Elçileri Projesi’nin Türkiye’nin güncel koşulları ve geleceğini de göz onüne alan bir proje olduğunu ifade ederek projenin aynı zamanda yaygın bir kültürel eğitim seferberliğinin çekirdeğini oluşturduğunu da belirtti.
Kültür Elçisi projesinde, öğrenciler sosyo-ekonomik düzey, yetenek ve gönüllülük gibi kriterlere göre seçilse de öncelikli olarak yetenekli fakat imkânları kısıtlı öğrenciler tercih ediliyor. Kültür elçisi olan 12 yaşındaki 6’ncı sınıf öğrencileri 7’nci sınıfa geldiklerinde alt sınıflarından birer öğrenciyi yetiştiriyor.