Ekonomi Eti’nin veliahtından ‘müzik’li sosyal ağ!

Eti’nin veliahtından ‘müzik’li sosyal ağ!

24.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eti’nin kurucusu Firuz Kanatlı’nın torunu Emir Turan, bir yandan şirketteki görevini sürdürürken, tutkusu olan müzikte de girişimci oldu. Turan’ın kurduğu müzik sektörüne yönelik sosyal ağ Giggem.com, yurtdışında da kısa sürede büyük ilgi görmeyi başardı

Eti’nin veliahtından ‘müzik’li sosyal ağ

Gıda devi Eti’nin veliahtlarından Emir Turan, bir yandan aile şirketindeki görevini sürdürürken diğer yandan tutkusu olan müzik konusunda girişimciliğe soyundu. Hayatının çok önemli bir parçası haline gelen müzik üzerine sosyal ağ kurdu. Müzik tutkusunu iş fikrine çevirdi.
O, müzik sektöründeki profesyonelleri bir araya getirdiği Giggem.com’u da kendi ihtiyacından yola çıkarak geliştirmiş. Sitesini ‘müzik sektörünün Linkedin’i olarak tanımlayan Turan, sektörde profesyonel anlamda networking yapma, iş bulma ve işe alma olanağı sağlayan bir hizmet sunduklarını söylüyor.

Amatör müzik merakı
Emir Turan, 1980 doğumlu. Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Aynı üniversitede MBA eğitimi aldı. Kısa bir süre bankacılığı deneyen Turan, aile şirketi Eti’de çalışmaya başladı. Eti’nin kurucusu Firuz Kanatlı’nın torunu. Şu anda Eti’de İş Geliştirmeden sorumlu olarak çalışan Turan, 2012’de ise Giggem’i kurdu. Profesyonel olmasa da çok defalar grup kurup sahneye çıkmış.
Amatör olarak müzik yapmış, Turan. Ancak her defasında beraber çalabilecek insanlar bulmakta zorlandığını belirterek, şunları anlatıyor: “İşin içine girip baktığımda diğer müzisyenleri bulup görüşebileceğim hiçbir doğru düzgün kaynak olmadığını gördüm. Bu zorluğu farkederek müzisyenlerle, kendilerine elaman arayan müzik gruplarını çok daha basit ve hızlı şekilde buluşturacak otomatik özelliklere sahip. Giggem, bu şekilde doğdu. İş büyüyerek tüm müzik endüstrisine yayıldı. Dünyada da iyi kullanım oranlarına ulaştık.”

Yurtdışında ciddi ilgi
Giggem.com’un 20 binden fazla üyesi bulunduğunu da dile getiren Emir Turan, her ay ortalama yüzde 25-30 arasında büyüdüklerini kaydediyor ve ekliyor: “En yoğun kullanıcı olan yerler Amerika ve İngiltere. Özellikle de Los Angeles ve Londra şehirleri.Giggem’i, 2013’te resmi yayına öncelikle Amerika’da açtık. Çünkü hem müzik dünyasının kalbi orası, hem de oradaki kullanıcı potansiyeli çok yüksek.

Haberin Devamı

‘Ekipsiz başarı olmaz’
Emir Turan, iş hayatında başarı için şunları söylüyor: “En başta çalışkanlık gerekli. Kişi hem iş ortaklarına, hem ekibine hem de en başta kendisine karşı dürüst olmalı. Eksiklerini bilmeli, gidermek için çalışmalı. Hem dışarıdan eleştiri alabilmeli, hem de öz eleştirisini yapabilmeli. Tabii ki iyi bir ekip kurmak şart. Kimse bir şeyi tek başına başarmıyor, büyük işlerin arkasında daima inanmış ve o işe adanmış bir ekip mutlaka vardır.”

Herkes üye olabiliyor
Giggem’i müzik sektöründe yer alan herhangi bir kimse üye olup kullanabiliyor. Turan, müzik endüstrisi profesyonelleri dedikleri menajer, yapımcı, söz ve beste yazarları, prodüktör, organizatör, sahne teknisyenleri ve sektör içinde her ne şekilde olursa olsun çalışan, yer alan, iş yapan herkesin sitelerini kariyerini ve sektör ağını geliştirmek için kullanabildiğini kaydediyor.

Haberin Devamı

Kıymetli evraklara danışmanlık yapıyor
AEK Danışmanlık Kurucusu Ayşe Kösebay, güvenlikli hisse senetleri basımı konusunda özel hizmet verdiklerini söyledi. Basım sektöründe çok az bilinen ‘matbaa/basım danışmanlığı’ yaptıklarını dile getiren Kösebay, 21 yılını verdiği sektörde her kademede görev aldığını aktardı.
Kösebay, yaptığı işi şöyle anlattı: “Matbaacılık sektöründe kılavuzluk rolü ile kıymetli evrak basımı, üretimi, tanıtım faaliyetlerinde tasarım ve matbaacılık konularında danışmanlık yapıyoruz. Yurtdışında birçok kurumun kulandığı ‘matbaa danışmanı’ modelini Türkiye’ye uyarladık. AEK olarak, güvenlikli pay senedi hazırlık ve uygulamasında iş sahiplerine pek çok seçenek sunuyoruz. Özel filigran, kuruma özel bordür, nama yazılı fotoğraflı pay senedi gibi hizmetler var.”

Perabulvarı yükselen yıldız seçildi
Ev dekorasyonu, gurme lezzetler ve sanatı aynı çatı altında buluşturan e-ticaret sitesi Perabulvari.com, 20-22 Mayıs tarihlerinde İngiltere tarafından İstanbul’da düzenlenen GREAT Yaratıcılık Festivali’nde ‘Türkiye’nin Yükselen Yıldızı’ olarak tanıtıldı. İkinci yaşını kutlayan Perabulvari.com’un kurucusu Emre Kızıl, “Türkiye’nin Yükselen Yıldızı olarak lanse edilmekten gurur duyduk. En büyük doğum günü hediyemiz oldu” dedi.
Perabulvari.com’da kuruluşundan bu yana ev dekorasyonunda kaliteyi, tasarımı ve zevkli seçimleri erişilebilir fiyatlarla sunmayı hedeflediklerine dikkat çeken Kızıl, “Ne yazık ki ülkemizde kalite ve tasarım çok yüksek fiyatlarla sunuluyor. Oysa ki aynı ürünlerin yurtdışı pazarlarda çok daha makul fiyatlarla satıldığını görüyoruz. Herkesin güzel ve zevkli bir evde yaşayabilmesi için en iyi ürünleri en doğru fiyatlarla bulup sunuyoruz” diye konuştu.
Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Tunç Özcan da, sitede müşterilerinin zevkli bir ev kurmasında yardımcı olmak üzere sattıkları ürünlerin doğru şekilde sunum ve kombinlenmesiyle ilgili ilham verecek görseller ve videolar eklediklerini de kaydetti.