Ekonomi ‘Ets Tur’ grubunda yönetim coşkun Tünay’a emanet edildi

‘Ets Tur’ grubunda yönetim coşkun Tünay’a emanet edildi

01.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na atanan Ets Tur, Voyage ve Maxx Royal gruplarının sahibi Mehmet Ersoy’un ardından, Ets Grubu’nda yeni yapılanmaya gidildi. Yönetimden ayrılan Mehmet Ersoy yerine grupta 20 yıldır hizmet veren Coşkun Tünay Başkanlığında bir yönetim ve icra kurulu oluşturuldu.

‘Ets Tur’ grubunda yönetim coşkun Tünay’a emanet edildi

Tek ortaklı yapısındaki riskleri fark ederek, yaklaşık 1 yıldır bir icra kurulu oluşturmak için çalışmalarda bulunduklarını anlatan Ets Tur Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Tünay, Mehmet Ersoy’un grubun yüzde 100 hissedarı olduğunu ancak yönetimin icra kurulu tarafından yapılacağına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Sürpriz oldu

Ersoy’un bakanlık görevini ise haftalık olağan toplantılarında öğrendiklerini söyledi. Tünay, “Tek ortaklı şirketlerde yönetimi dağıtmak adına çalışmalar yapmak bir yerden sonra gereklilik oluyor. Bunun için zaten 9 aydır çalışıyorduk. Bakanlık görevinden haberimiz yoktu. Hatta bakanlık görevini bakanların açıklandığı merasimin sabahında öğrendik” dedi.

6 kişilik bir icra kurulu oluşturduklarını belirten Tünay, Mehmet Ersoy’un tüm yetkilerini devrettiğini söyledi.

Mehmet Ersoy’un ‘çok önemli bir ajandası’ olduğunu kaydeden Tünay, “Kendisi sektörün nabzını en iyi tutan isimlerdendir. Çok iyi bir ajandası vardır. Eminiz Türkiye’nin imajı, yabancı turist gibi konularda önemli adımlar atacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Maraton koşucusu’

Ets Tur Grubu bünyesinde tüm planlarını 5’er yıllık yaptıklarını hatırlatan Tünay, “Bu nedenle bizler için hiçbir sıkıntı olmadı. Hedeflerimize doğru sorunsuz ilerliyoruz. Hatta 2020-2025 çalılmalarına başladık. Mehmet Bey hep, ‘Maraton koşucusu olacağız, 100 metre koşmayacağız’ diyerek grubun hedefinin uzun vadeli planlar olduğunu belirtir. Büyümeye, yeni yatırımlara, teknolojimizi hep daha ileri taşımaya hızla devam ediyoruz” dedi.

150 yeni istihdam

İstanbul Fikirtepe’de yeni genel müdürlüklerine taşındıklarını anlatan Ets Tur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek ise, 40 milyon dolara mal olan yeni genel müdürlükte 900 çalışanla hizmet verdiklerini söyledi. Özbek, “150 yeni istihdamımız oldu” dedi.