Ekonomi Ette Ramazan’a özel düzenleme

Ette Ramazan’a özel düzenleme

14.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ette artan fiyatlara karşı Ramazan düzenlemesine gidildi. Dün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Ramazan boyunca hayvan yetiştiricilerine, kesimi ve satışı yapılan sığır başına 2 bin 500 lira ödeme yapılacak.

Ette Ramazan’a özel düzenleme

 

Et piyasasının düzenlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlamdı. 2022 yılı Ramazan ayı için kırmızı et piyasasını düzenlemek amacıyla alınan karara göre, Et ve Süt Kurumu, kesimi ve satışı yapılan sığırlar için yetiştiricilere sığır başına 2 bin 500 lira ödeme yapacak. Destek ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek. Sığırların kesim ve satışı Et ve Süt Kurumu tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde olacak. Karar kapsamında yapılacak ödemeler için gerekli olan kaynak, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2022 yılı tarımsal destekleme bütçesinden sağlanacak.

Haberin Devamı

Karar uygulanması kapsamında, Ziraat Bankası'na ödenen tutarın binde 2'si kadar komisyon ödenecek. Destekleme ödemeleri, hakediş sahibinin hesabına aktarılmadan önce haciz, icra ve temlik işlemlerine konu edilemeyecek.

Metinde kararın amaç ve kapsamı, "Bu karar hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, besiciyi ve tüketiciyi korumak, piyasada oluşan fiyat dalgalarını önlemek ve kamu yararı kapsamında 2022 yılı Ramazan ayı için kırmızı et piyasasını düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır" ifadeleriyle tanımlandı.