Ekonomi Ev tekstili sektörü fuarda buluşacak

Ev tekstili sektörü fuarda buluşacak

11.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ev tekstili sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, 17-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı’nda bir araya gelecek.

Ev tekstili sektörü fuarda buluşacak

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ve KFA Fuarcılık tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenecek HOMETEX, pandemi sonrası ev tekstili sektöründeki ilk ve en büyük fuar organizasyonu olacak. 200 bin metrekare kapalı alanda, yüzlerce yerli ve yabancı markanın katılımıyla gerçekleşecek fuar, dünyanın dört bir yanından gelen alım heyetlerini Türk ev tekstili sektörü temsilcileri ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Fuarın dünya genelinde tanıtımı için de ticari diplomasi faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ticaret Bakanlığı destek ve koordinasyonuyla Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) Projeleri kapsamında alım heyetleri düzenleyeceğiz" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İTO’nun, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’ni dünya çapında bir fuar merkezi haline getirdiğini belirtirken TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram da, "HOMETEX Fuarı, 190’dan fazla ülkeye yıllık 3.1 milyar dolarlık ihracat kapasitesine sahip Türk ev tekstili sektörümüze önemli bir katma değer oluşturacak" diye konuştu.