EkonomiEVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATAR SORGULA? 2022 Evde Bakım Yardımı ne kadar?

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATAR SORGULA? 2022 Evde Bakım Yardımı ne kadar?

16.05.2022 - 09:13 | Son Güncellenme:

Evde Bakım Maaşı ne zaman yatacak, bakıma ihtiyacı olanlar tarafından en çok araştırılan konulardan bir tanesiydi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım yardımının hesaplara yatırılacağı tarihi açıkladı. Peki, evde bakım maaşı ne kadar, kimlere veriliyor?

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATAR SORGULA 2022 Evde Bakım Yardımı ne kadar

Evde Bakım Maaşı hesaplara ne zaman yatacak? Merakla beklenen tarih belli oldu. Toplamda 1 milyar 278 milyon TL evde bakım yardımı yapılacak. İşte evde bakım maaşının hesaplara yatacağı tarih.

Haberin Devamı

EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

15 Mayıs'ta başlayacak ödemeler 20 Mayıs'ta tamamlanacak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİYOR?

Bakan Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklendiğini hatırlattı. Engelli vatandaşlara yönelik politikaları aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiklerinin belirten Yanık, "Bakanlık olarak engelli bireylere yönelik bakım hizmetlerimizi Bütünleşik Bakım Modeli kapsamında gerçekleştiriyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz" dedi.

Haberin Devamı

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen hak sahibi başına aylık 2 bin 354 TL ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL evde bakım yardımını 15 Mayıs'tan itibaren hesaplara yatırmaya başlıyoruz. Bu ay 543 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanacak." açıklamasında bulundu.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler