Ekonomi Evin yüzde 4’ünü hediye edecek!

Evin yüzde 4’ünü hediye edecek!

03.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul sektörü 2017 yılına hızlı girdi. Sektörde 240 ay vade kampanyası sürerken, şimdi de ‘üste para’ devri başlıyor.

Evin yüzde 4’ünü hediye edecek

Markalı konut projelerinde yer alan konutları peşinatsız ve avantajlı ödeme planlarıyla evdekifirsat.com yapılanması üzerinden satışa çıkaran EYG Grup, ana iş modelini ‘ev alana üste para verecek’ şekilde yeniliyor. Buna göre, İstanbul’un her semtinde 3 markalı konut projesini site ve mobil üzerinden satışını yapacak evdekifirsat.com, satış bedelinin yüzde 4’ünü ise nakit olarak ev alıcısına hediye edecek. 2017 yılı içinde toplam 100 projede 10 bin konutu bu şekilde satışa alacakları bilgisini veren EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, bugün itibariyle 33 proje ile el sıkıştıklarını söyledi. Çelik, yeni iş modelini şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Siteyi 2016 yılında 2 milyon 700 bin tekil kullanıcı kullandı. 3 yıldır en çok konut satan ve ciro elde eden firmalar arasına giriyoruz.

Şimdi de müşteri ve firma için yeni bir model oluşturduk. Müşteri baksın, projeyi beğensin, cep telefonuna bir sertifika gönderiyoruz. Gidip satış ofisinde istediği pazarlığı yapıp evi alsın. Bana gelip nakit yüzde 4’lük hediyesini alsın. Firmayla anlaşıp ondan yüzde 5 alıyoruz. 4’ü müşteriye, 1’i ise bunun tanıtım faaliyetlerine gidiyor. 9 Mart’ta kullanımda olacak.”

Fiyat yüzde 6 arttı

Evdekifirsat.com, İstanbul’daki markalı konut projelerini araştırdı. Evdekifirsat.com Research Group ekibinin yaptığı çalışmayı açıklayan Ömer Faruk Çelik, “İstanbul’daki yeni konut projelerinin yüzde 40’nın değerinin bir yıl içerisinde yüzde 6 ve üstü oranda arttığını söyleyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

Çelik, ayrıca İstanbul’da satılmakta olan markalı konutların yüzde 37’lik bölümünün metrekare fiyatının 5 bin lira altında olduğunu anlatırken, bir yıl içinde satılmış olan konutların yüzde 34’lük bölümünün metrekare fiyatının 5 bin lira üstünde olduğu bilgisini paylaştı.