Ekonomi Evleri robotlar süpürsün!

Evleri robotlar süpürsün!

05.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Akıllı robot süpürgeler, evlerimizin yeni üyeleri. Tek bir tuşla temizliği başlatıp engellere takılmadan çalışıyorlar. İnternete bağlanıp cepten kontrol edilebilme özellikleri de var. İşleri bitince de şarj ünitesine geri dönüyorlar

Evleri robotlar süpürsün

Evleri robotlar süpürsün
Nesnelerin interneti ve yapay zeka teknolojileri evlerimize de giriyor. Ev eşyaları birer birer akıllanıyor. Buzdolapları, çamaşır ve bulaşık makineleri derken süpürgeler de akıllandı. Akıllı robot süpürgeler rutin temizlik işlerini devralarak ev sahiplerinin zamandan tasarruf ettiriyor. İnternete bağlanabilen süpürgeler, tek bir tuşla temizliği başlatıyor. Kendi kendine temizliği tamamlayıp istasyonlarına geri dönüyorlar. Yaşam alanınızı kir ve tozlardan arındırırken harcayacağınız eforu da en aza indiriyorlar. Yaklaşan Anneler Günü için hediye seçenekleri arasında yer alabilecek akıllı robot süpürgelere göz attık.

Haberin Devamı

Cepten kontrol edilebiliyor

iRobot, bu alandaki önemli markalardan. En son modeli Roomba e5’i Türkiye’ye getirdi. Wi-Fi bağlantılı Roomba e5, iRobot Home uygulaması üzerinden istenilen zaman ve tarihe temizliğin zamanlamasının yapılmasını sağlıyor. Telefon üzerinden temizliği ev içinde veya dışarıdayken başlatma olanağı da sunuyor. Kir ve evcil hayvan tüylerini kolayca temizleyebilen verimli filtre ve üç aşamalı temizleme sistemi var. Köşe temizleme fırçası bulunan süpürge, evde akıllıca gezinen, mobilyaların altını ve çevresini özenle temizlemeyi sağlayan saniyede 60’tan fazla karar veren akıllı sensörleriyle kullanıcılarının işini kolaylaştırıyor. ‘Dirt Detect’ kir sensörleri bulunan robot süpürge, temizlik bitiminde her zaman kullanıma hazır olması için şarj ünitesine geri dönüyor ve şarj olmaya otomatik olarak başlıyor. Fiyatı, 3.999 TL.

Haberin Devamı

Evleri robotlar süpürsün

Evleri robotlar süpürsün
Karanlıkta bile çalışıyor

Miele’nin RX2’si dörtlü temizleme gücüne, 3D akıllı navigasyona, mobil kontrol ve ev içi görüntüleme özelliklerine sahip. İki döner yan fırça ile toz, kir ve tüyler süpürgenin altına süpürülüyor. Yan fırçalar köşe temizliğine uygun şekilde geliştirildi. Zemin algılama özelliği sayesinde her türlü zeminde halı veya parke olsun iyi performans gösteriyor. Yeni RX2 iyileştirilmiş navigasyon teknolojisi ile tüm alanlar sistematik olarak taranıyor, engeller aşılıyor ve şarj istasyonuna otomatik olarak ulaşılıyor. Ön tarafta entegre iki kamera ve bir gyro sensörü sayesinde karanlıkta dahi üç boyutlu navigasyon sağlanabiliyor. Cihazı siz evin dışındayken bile akıllı telefon veya tablet aracılığıyla kontrol edebilirsiniz. Fiyatı 3.999 TL.

Engellere çarpmıyor

Anker, Eufy RoboVac’la bu alanda var. RoboVac, kızılötesi sensörleriyle zeminde bulunan engelleri ve köşeleri tespit ediyor. Dar alanlarda sıkışmayı önlerken, saksı ve benzeri nesnelere çarpmadan süpürme işlemini gerçekleştiriyor. Böylece kullanıcının hiçbir müdahalesine gerek kalmıyor. Akıllı robot süpürge, gücü azaldığında ise kendi kendine şarj ünitesine geri dönerek temizlik için her zaman hazırlıklı kalıyor. Mobilyaların altına kolaylıkla girebilen Eufy RoboVac, sehpaların, kanepelerin ve masaların altında gizlenen kirleri tümüyle yok ediyor. Yuvarlama fırçası ve yan fırçalar, kiri etkin biçimde gevşetip yerinden çıkarıyor. Sonrasında güçlü emişe sahip toz toplayıcısı devreye giriyor. Halı ve kilim gibi yükseltilere kolaylıkla tırmanabiliyor. Geleneksel süpürgelere göre yüzde 75 daha sessiz çalışıyor. Fiyatı, 1.499 TL.

Haberin Devamı

Evleri robotlar süpürsün

Evleri robotlar süpürsün
Navigasyon kullanıyor

Fakir Hausgerate, Robert-L markalı robot süpürge, uzaktan kumandayla çalıştırılabiliyor. Akıllı navigasyon sistemi ve sensörler tarafından otomatik kontrol özelliği, engelleri algılayarak takılmadan mekanın tüm alanlarını dolaşmasını sağlıyor. İstenmeyen alanlara girmesini önlemek için sanal duvar özelliği var. Robert-L, 2 saat çalışma özelliğine sahip. Fiyatı, 2.000 TL civarında.