Ekonomi Fabrikaya gitmeyecek yeni çalışanlar arıyor!

Fabrikaya gitmeyecek yeni çalışanlar arıyor!

25.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sivas’a CNC tezgah fabrikası kurmaya hazırlanan Tezmaksan, üretimini tam otomasyonla yapacak. Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Şimdiki gençler fabrikada çalışmak istemiyor. Bu sadece Türkiye de değil dünyanın her yerinde böyle. Bizim fabrikamızda çalışacak olan gençlerin işe gelmesine gerek kalmayacak. İstedikleri yerden cep telefonlarıyla kullanacakları makineye bağlanıp çalışabilecekler” dedi.

Fabrikaya gitmeyecek yeni çalışanlar arıyor

EBRU SUNGUR - Fabrikanın temelini ilkbaharda atacaklarını belirten Hakan Aydoğdu, sonbaharda başlayacak olan üretimin 2023’te tam kapasiteye ulaşacağını, bu aşamada fabrikada 150 kişinin çalışacağını anlattı. Aydoğdu, “Çalışanların yarısı karanlık fabrika dediğimiz otomasyonlu üretimde görev alacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aydoğdu, 10 milyon dolar yatırımla kurulacak fabrikada istihdam için Cumhuriyet Üniversitesi ile işbirliği yapacaklarını da bildirdi. Tezmaksan’ın 40’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle gazetecilere açıklamalarda bulunan Hakan Aydoğdu şunları söyledi:

“Tezmaksan bir teknoloji şirketi olma yolunda ilerliyor. Ar-Ge’ye yılda 1 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz. Yerli ve milli yazılımımız Kapasitematik’i 5G’ye uyumlu hale getirdik. Üretim takip yazılımımız olan ve bütün mobil cihazlarla uyumlu çalışabilen Kapasitematik, dünyanın dört bir yanındaki makinelere anında müdahale edebiliyor. 5G’nin devreye alınmasıyla birlikte Kapasitematik sayesinde makineden makineye saniyenin 0.001 hızında 10 GB veri aktarmak mümkün olacak. Ayrıca 5G ile birlikte bin kat daha fazla mobil veri kontrol edilebilecek.”

Haberin Devamı

Makineleri konuşturacak

Makinelerin birbiriyle etkileşimini hızlandırmayı amaçladıklarını anlatan Aydoğdu şöyle konuştu:

“Türkiye’de 2023 yılında hizmete sunulacak 5G sayesinde bir sonraki hedefimiz olan yapay zekaya hızla ulaşabileceğiz. Makine, yanlış bir kullanım ya da hatalı bir işlem yapıldığını anladığında inisiyatif alabilecek. Muhtemel problemler tespit edilip çeşitli uyarılar verilebilecek.”