Ekonomi ‘Farklılaşmak şart’

‘Farklılaşmak şart’

04.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Farklılaşmak şart’

İnovasyonu ülke gündemine taşıyan en önemli organizasyonlarında biri olan ve bu yıl 7.’si düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda stratejik partner olarak bir konuşma yapan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Ekonomilerin birbiriyle yarıştığı günümüzde ana amaç rekabete açık şirketler yaratmak. Bunun yolu farklılaşmadan geçiyor, farklılaşma ise yaratıcılık kültürü ve inovasyon sayesinde gerçekleşiyor” dedi.

Haberin Devamı

Leblebici, inovasyonun, dijitalleşmenin ve teknolojinin merkezinde durduğu büyük bir dönüşüm süreci yaşandığını ifade ederek, “Dijital ve teknolojik yenilikler oyunun kurallarını sürekli değiştiriyor. İnovatif fikirler ise tüm bu sürece yön veriyor. Sektörde dijital bankacılık her zamankinden fazla yatırım yapılan bir alan oldu. Biz de TEB olarak dijital bankacılık kanallarımızı 2000’li yılların başında hayata geçirerek bu alanda yatırım yapan ilk bankalar arasında yerimizi aldık” dedi.

Ümit Leblebici, şöyle devam etti: “Birçok noktada sektörümüzde ilklerin bankasıyız. 2012 yılında mobil bankacılık uygulamamız CEPTETEB üzerinden ‘QR kodla kartsız para çekme’ özelliğini devreye aldık. Türkiye’de Google Glass’a özel finansal uygulama geliştiren, ayrıca Türkiye’de bulut teknolojisi üzerinden temassız ödeme altyapısını tamamlayan bankayız. Döviz işlemlerinde daha hızlı, pratik ve güvenli bir bankacılık deneyimi yaşatmayı amaçlayan TEB FX Platformu da CEPTETEB’in yeni ve inovatif hizmetlerinden biri.”

Haberin Devamı

Yeni nesil bankacılık

“Dijital bankacılığa stratejik önem veriyoruz” diye konuşan Leblebici, CEPTETEB’in bu alandaki yatırımlarının odak noktasını oluşturduğuna dikkat çekti. TEB’in 2017 yılında hayata geçirdiği TEB Pratik Şube ise Türkiye’de yeni nesil bankacılık anlayışını başlatan önemli bir adım oldu. Leblebici, TEB Pratik Şube için şunları söyledi: “Dijital ve fiziki şubeyi birleştiren TEB Pratik Şube ile para çekme, yatırma, kredi kartı teslimi gibi fiziksel alışveriş gerektiren işlemlerin yanı sıra ıslak imzanın zorunlu olduğu konut kredisi kullanımı gibi işlemler de yapılabiliyor. Kredi kartı ve banka kartı anında basılı olarak alınabiliyor. Bankacılıkta geleceğin şube modeli olduğuna inandığımız bu yeni hizmet modelini ülke genelinde yaygınlaştırarak hem sektörün dijital dönüşümünü şekillendireceğiz hem de müşterilerimize katma değer yaratacağız.”