Ekonomi Favori yine Gaziantep! Keşfedilmemiş hazineler...

Favori yine Gaziantep! Keşfedilmemiş hazineler...

22.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sonbahar kültür turları sezonu çok iyi açtı. Güneydoğu Anadolu’nun yanı sıra Karadeniz ile Kapadokya’ya yoğun talep var. Turizmciler Gaziantep’in favori rota olduğunu, Diyarbakır’a ilginin arttığını ve Malatya’nın da öne çıkacağını söylüyor.

Favori yine Gaziantep Keşfedilmemiş hazineler...

Duygu Erdoğan - Kültür turları için yılın en hareketli dönemlerinden olan sonbahar için gelen talepler, turizm sektöründe pandemi etkisine rağmen canlılığın korunmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Bu süreçte yaz sıcaklarında bile doluluklarıyla dikkat çeken Gaziantep hattı yine favori durumda. Bölgede Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman’dan Diyarbakır’a uzanan bir ilgi var. Yakın zamanda, Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kaydedilmesinin ardından Malatya etrafında da ciddi bir turizm hareketi boy gösterecek. Turistlerin Türkiye içinde hemen her şehirde henüz keşfetmedikleri hazineler olduğuna dikkat çeken turizmciler, Konya’dan Afyonkarahisar’a, Pamukkale’den Safranbolu’ya uzanan kültür yollarının yine öne çıkacağını belirtiyor.

Favori yine Gaziantep Keşfedilmemiş hazineler...

Türkiye’de hemen her şehirde keşfedilmeyi bekleyen hazineler olduğuna dikkat çeken turizmciler, bu yıl sonbahar turlarında pandeminin ilk şokuyla geçen 2020’ye göre yüzde 100 büyüme bekliyor.

Haberin Devamı

Salda’ya yoğun ilgi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kültür Turizmi İhtisas Başkanı Özdemir Sözmen, Anadolu’nun her yerinde turistler için keşfedilmeyi bekleyen hazineler olduğunu belirtirken, bu kapsamda turistlerin her yıl rotalarına yeni merkezler koyduğunu söyledi.

Bu kapsamda Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleri ile Kapadokya’nın kültür turları açısından ilk sırada yer alacağını anlatan Sözmen, yeniden Diyarbakır merkezli bir turist hareketinin de arttığını dile getirdi. Sözmen, “Öne çıkması muhtemel bir diğer rota ise Malatya etrafı. Salda Gölü, Pamukkale, Safranbolu da yılın güzergahlarından olur. Yurt dışı yakın bölgeler olarak Balkanlar, bu dönemde ülkeler için karşılıklı turizm merkezi olmayı sürdürecek” dedi.

Grubu arabayla takip eden var

Turistler kültür rotalarını genellikle bir rehber eşliğinde gezmeyi ve turlara katılmayı tercih ediyor. Bu kapsamda tur operatörleri, pandemi sürecinin ilk günlerinden itibaren çeşitli önlemlerle turlar düzenliyor.

Geniş otobüslerde daha az yolcu yer alıyor, dar gruplar oluşturuluyor, hatta turlara kendi araçlarıyla eşlik etmek isteyenlere imkanlar oluşturuluyor. Jolly’den yapılan açıklamada oluşturulan önlemler şöyle anlatılıyor:

“2020 yılında pandemi şartlarından turizm sektörü fazlaca etkilendi. Pandemi ile birlikte turlarımıza bir yenilik getirdik. Hijyen ve güvenlik önlemlerini üst düzeyde tutarak, bir de ‘Kendi Aracınızla Temassız Turları’ tasarladık. Türkiye’nin her yerine günübirlik ve konaklamalı olarak düzenlediğimiz turlarımıza misafirler isterse kendi aracıyla tur aracımızı takip edip Jolly özel aplikasyonumuzla rehberi telefonundan dinleyebiliyor.

Haberin Devamı

20 Ağustos 2021 tarihli, İçişleri Bakanlığı genelgesine göre; aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için, negatif sonuçlu PCR testi şartı da tur satışlarımızı olumlu anlamda etkiledi.”

‘2020’ye göre yüzde 100 büyüme olur’

Yurt içinde bu dönemde daha çok İç Anadolu Bölgesi’nde Nevşehir Kapadokya ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de özellikle Mardin, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa illerinin tercih edildiğini anlatan Setur Kültür Turları Yöneticisi Serhat Somuncuoğlu, pandeminin ilk şokuyla geçen 2020’ye göre yüzde 100 büyüme beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Somuncuoğlu, “Misafirlerimizi yurt içinde ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ alan otellerde ağırlamaya, turlarımızda alınan önlemlere dikkatle uymaya devam ediyoruz. Portföyümüze birçok yeni butik otel katarak tesis sayısını artırdık” dedi.