Ekonomi Fenerli alarm alacak, kulüp de kazanacak

Fenerli alarm alacak, kulüp de kazanacak

23.05.2010 - 00:21 | Son Güncellenme:

Elektronik güvenlik sistemleri konusunda faaliyet gösteren Evre Alarm bundan kısa bir süre önce, Fenerbahçe Spor Kulübü ile ‘Feneralarm’ projesine imza attı

Fenerli alarm alacak, kulüp de kazanacak

Feneralarm’ın ilk müşterisi ise Fenerbahçeli futbolcu Selçuk oldu. Futbolcu Selçuk Şahin’in tatildeyken evine hırsız girdiğini söyleyen Evre Alarm Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güney, “Hırsızlık nedeniyle 25 bin euro’luk bir kaybı olmuş. Hemen evine Feneralarm sistemi döşedik. Şimdi ise başta Emre olmak üzere sırada diğer Fenerli futbolcular var” dedi.
Türkiye genelinde 18-20 milyon civarında Fener taraftarı olduğunu kaydeden Güney, “Kulüp, taraftarın aldığı güvenlik sisteminden sabit bir pay ve yüzde oranında gelir elde ediyor. Beş yıl içinde 300 bin taraftarı Feneralarm sistemine dahil etmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz gerçekleşirse kulübün yıllık 15 milyon dolara yakın bir gelir kaynağı olacak” diye konuştu.
Feneralarm güvenlik sistemine sahip olmak isteyenlerin günde 1 dolar vererek bu sistemi alabildiğini kaydeden Güney, “Üç hafta önce faaliyete giren bu projeye yoğun bir ilgi var. Şu ana kadar bini aşkın taraftara hizmetvermeye başladık” dedi.