Ekonomi Fikirtepe projesi iki yıl içinde bitecek

Fikirtepe projesi iki yıl içinde bitecek

27.08.2016 - 12:25 | Son Güncellenme:

İstanbul'daki önemli proje için harekete geçtiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, üçte iki çocuğunluğa ulaşamayan veya finansman sıkıntısı çeken müteahhitlerin haklarnı bakanlığa devredebileceğini söyledi.

Fikirtepe projesi iki yıl içinde bitecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün en büyük ve simge projesi olan İstanbul Fikirtepe'nin geleceğiyle ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Özhaseki, Fikirtepe'de dört yıldan fazladır süren kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması talimatını verdiğini belirterek, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde İstanbul'da, Fikirtepe Platformu yetkilileri ile bir araya geldiğini ifade etti.

Kentsel dönüşüm sürecine yönelik incelemelerde de bulunduğunu kaydeden Özhaseki, Fikirtepe'deki sorunların çözümü için harekete geçtiklerini bildirdi.

Sorunların en hızlı çözümü için bakanlık bünyesinde bir ekip kurulduğunu dile getiren Özhaseki, "Bakanlık olarak Fikirtepe'deki sürece müdahale edeceğiz" dedi.

Projenin iki yıl içerisinde tamamlanacağı müjdesini veren Çevre ve Şehircilik Bakanı, şöyle konuştu:

"Fikirtepe'yi ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz. Fikirtepe'yi çözmek için bir grup kurduk. Arkadaşlarımız bu konuda detaylı çalışma yapıyorlar. Eğer bir adada üçte iki çoğunluğa ulaşan müteahhit varsa harekete geçmesi gerekir. Üçte iki çoğunluğa ulaşamayan ya da mali sıkıntı çeken müteahhitler isterlerse, haklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devralacağız.

Haberin Devamı

Fikirtepe'de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak. Bölgedeki anlaşmazlıkların önüne geçtikten sonra hızlı bir şekilde altyapı sorunlarını çözeceğiz."