Ekonomi Fikirtepe tam gaz ileri!

Fikirtepe tam gaz ileri!

20.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un kentsel dönüşüm bölgelerinden Fikirtepe’de yeni kentsel dönüşüm yönetmeliği sayesinde çalışmalar hızlanırken, projelerin tamamlandığı bazı adalarda yıl sonuna doğru teslimler başlıyor.

Fikirtepe tam gaz ileri

Tamamlandığında 160 bin kişinin yaşayacağı, 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın yer alacağı Fikirtepe’de sorunlu adalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müdahalesiyle işler rayına otururken, altyapı çalışmalarında da ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı.

Haberin Devamı

Fikirtepe’nin mayıs ayında onaylanan masterplanına göre ise, bölgede tramvay ve füniküler gibi hafif raylı toplu taşıma sistemleri yapılacak. Yine plana göre, sosyal alanlara geniş yer ayrıldı. Fikirtepe’de farklı boyutlarda 48 park ve 3 meydan olacak. Ayrıca kültürel aktiviteler için 9 alan tahsis edildi. Projelerde ise 50 kapalı spor salonu, 20 tenis kortu ve basket sahası, 3 büyük spor tesisi yapılacak.

13 dini tesis, 6 sağlık tesisi, her kademe için 21 eğitim birimi olacak. Projelerdeki 35 bin araçlık otopark yanı sıra 2 açık otopark da bulunacak. Bölgede Barselona’daki La Rambla’dan esinlenilerek oluşturulan 900 metre uzunluğunda yeşil alan ile Bağdat Caddesi’ne rakip olması hedeflenen ‘Prestij Caddesi’ yer alacak.