Ekonomi Filipinleri TAV’lamaya hazırlanıyor

Filipinleri TAV’lamaya hazırlanıyor

18.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TAV Havalimanları Holding’in içinde yer aldığı konsorsiyum Filipinler’de bulunan beş bölgesel havalimanının işletim ve bakım-onarım hakkını içeren ihaleye ön yeterlilik için başvuru yaptı.

Filipinleri TAV’lamaya hazırlanıyor

Filipinler hükümetin özel sektör ile kamu işbirliğinden sorumlu yetkilisi Cosette Canilao, 2.34 milyar dolar büyüklüğündeki ihaleye altı şirketin ön yeterlilik başvurusu yaptığını ve tekliflerin ocak ayında alınacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Asya’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden Filipinler’de düzenlenen ihale beş havalimanının 30 yıl süreyle işletilmesini kapsıyor. TAV tarafından KAP’a yapılan açıklamada, TAV ile birlikte Aeroports de Paris’nin (ADP) iştiraki Aeroports de Paris Management (ADPM) ve Metro Pacific Investments Corporation (MPIC) ortak girişim grubunun oluşturduğu konsorsiyumun Bacolod-Silay, Iloilo, Davao, Laguindingan ve New Bohol-Panglao havalimanlarının işletim ve bakım-onarım hakkını içeren ve kamu özel sektör ortaklığı kapsamında düzenlenen ihale başvuru yaptığı belirtildi.

Zorlu rakipler var

Konsorsiyumda ADPM ile birlikte TAV’ın payı yüzde 40, MPIC grubunun ise yüzde 60 payı olacak. İhaleye konu olan beş havalimanı, 2014 yılı itibariyle yaklaşık 9 milyon yolcuya hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Reuters, Filipinli yetkilinin verdiği bilgiye göre, ön yeterlilik alan diğer şirketler arasında Fransız VINCI Airports ortak girişimi, Hintli GMR ortak girişimi, Japan Airport Terminal ortak girişiminin de bulunduğunu yazdı. TAV’ın açıklamasında ayrıca konsorsiyum üyelerinin ilerleyen dönemlerde Filipinler’de düzenlenmesi muhtemel diğer havalimanı özelleştirmesi projelerinde de birlikte hareket etme kararı aldıkları belirtildi.