Ekonomi ‘Fırsatlar ve riskler doğru ölçülmeli’

‘Fırsatlar ve riskler doğru ölçülmeli’

24.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CFO Summit 2022, RESHAPE temasıyla düzenlendi. Fırsatları ve riskleri doğru ölçmenin önemine vurgu yapılan zirvede, En Etkin 50 CFO da ödüllendirildi.

‘Fırsatlar ve riskler doğru ölçülmeli’

 

AYLİN RANA AYDİN
DataExpert ve Milliyet Executive iş birliği ile BMI organizasyonuyla CFO Summit 2022 gerçekleştirildi. RESHAPE temasıyla düzenlenen zirvede iş dünyasının dönüşümüne öncülük eden Türkiye’nin önde elen firmalarının üst düzey yöneticileri ve CFO’ları bir araya geldi. Fırsatları ve riskleri doğru ölçmenin önemine vurgu yapılan zirvede, En Etkin 50 CFO ödülleri de sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Zirvede düzenlenen ‘Büyük Ölçekli Yatırımlar için Finansman ve Kur Oynaklığından Korunma Seçenekleri’ paneli TED Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Merkez Bankası Eski Başkanı Prof. Dr. Erdem Başçı moderatörlüğünde gerçekleşti. Yıldırım Holding Mali İşler Başkanı & Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Evren Öztürk, zor günlerde herkesin mazereti olduğunu belirterek, mazeret yerine maharet kültürünü yarattıklarını söyledi. Nurol Holding CFO’su & Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Kemahlı ise, “Bir projeyi fırsatları risklerden fazla gördüğünüz için yaparsınız. O zaman buradaki asıl konu fırsatları da riskleri de doğru ölçmenizdir” dedi. Kalyon Holding CFO’su Mustafa Koçar, projeleri hayata geçirirken kaynak planlamasının önemine değindi. Koçar, “Belirsizlik ortamında kaçmak yerine risklerden fırsat elde etmeye çalışıyoruz. Oyun alanını geniş tutup, esnek yapılar kurmaya çalışıyoruz” diye konuştu. İGA Havalimanı İşletmesi CFO’su Selahattin Bilgen, her risk ve krizin beraberinde fırsatları da getirdiğini belrterek, “Bunları fırsata çevirip çeviremeyeceğimiz o krize ne kadar hazırlıklı olduğumuzun göstergesidir” dedi.

Haberin Devamı

Yönetsel sürdürülebilirlik

‘Dalgalı Ekonomide Risk Yönetimi’ paneline Avukat İsmail G. Esin moderatörlük yaptı. Anadolu Efes CEO’su ve Bira Grubu Başkanı Can Çaka, her sektörün dijitalleşme, kurum içi ve dışı girişimcilik ile çalışmasının elzem olduğunu söyledi. Çaka, 10 yıl içinde en önemli yatırımlarının sürdürülebilirlik alanında olacağını kaydetti.

Oyak Yatırım Genel Müdürü Erkan Ünal, nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çekerek, "İnsan kaynağına yatırım çok önemli. Nitelikli beşeri sermayeyi ne kadar yükseltebilirsek ekonomik ve toplumsal olarak bizim için o kadar değerli olacaktır” dedi. Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, “Krize, krizin içinde hazırlanamazsınız. Krizi krizin içerisinde çok sınırlı şekilde yönetirsiniz. Krizleri yönetebilmek için krize girmeden önce riskleri öngörmek, hesaplamak, hazırlık yapmak gerekiyor” dedi. Enerjisa CEO’su Murat Pınar, krizleri ortak akılla yenmenin önemine değindi.

Haberin Devamı

Zirvede ‘En Etkin 50 CFO ödüllendirildi, CFO’ların yüzde 28’ini kadınlar oluşturdu.

‘Fırsatlar ve riskler doğru ölçülmeli’

‘Herkesin gıpta ettiği bir performans sergiledik’

Türk Hava Yolları Genel Müdür (Mali) Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, ‘En Etkin 50 CFO’ araştırmasında Türkiye’nin en başarılı 50 CFO’su arasında gösterildi. Şeker, “Türkiye’nin bayrak taşıyıcı şirketinin bir üyesi olarak bu ödüle layık görülmek beni gururlandırıyor. Biz çok güçlü ve büyük bir aileyiz zor günde kenetlenip güzel günler için birlikte çalıştık. Pandemide finansal yönetim açısından küresel havayolu endüstrisinin gıpta ile baktığı bir performans sergiledik. Bu nedenle bu ödülü tüm Türk Hava Yolları çalışanları adına aldım” dedi.

‘Fırsatlar ve riskler doğru ölçülmeli’

‘Dijitalleşmeyle önemli işlere odaklanıyoruz’

‘Finansta Dijitalleşme ve Ötesi’ paneli McKinsey ortağı Abdülkadir Hacıalioğlu moderatörlüğünde gerçekleşti. Aras Kargo CFO’su Barbara Hagen, dijitalleşmenin önemli işlere odaklanmayı sağladığını belirterek, “Piyasada çok belirsizlik varsa planlamayı birkaç günde bir yapmanız lazım. Dijitalleşme bu planlamada elimizi kolaylaştırıyor. Finansta roller de değişiyor. Dijitalleşme bu alanda arttıkça otomasyonun yanında geçmişin bilgisini gelecek için kullanma şansı artıyor” dedi. Mey/Diageo Finans ve Dijital Transformasyon Direktörü Özlem Yeşildere, dijitalleşmenin artılarını hayata geçirecek şekilde emek vermek gerektiğini belirterek, “Teknolojik okuryazarlık düşük. bunu öne çıkaracak eğitimler gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

C2FO Türkiye Direktörü Serden Keçecioğlu, “Enflasyonist baskıların ve maliyet risklerinin arttığı bir ortamda C2FO’nun sunduğu işletme sermayesi çözümleri sayesinde CFO’lar şirket kârlılıklarını güçlendiriyor, fonlama kaynaklarını çeşitlendiriyor” diye konuştu.

‘Geleneksel hale geldi’

DataExpert Yönetici Ortağı M. Yasin Altunkaya ise şöyle konuştu:

“CFO Summit’in altıncısını düzenledik. Türkiye’deki finans liderlerine önem atfetmek için düzenlediğimiz zirve serisinin bir ayağını gerçekleştirmiş olduk. Finans Liderleri Zirvesi artık geleneksel hale dönüştü. Türkiye ekonomisinin hemen hemen yarısını yöneten finans liderleriyle biraraya geldik. Dolayısıyla ekonomiye yön veren finans liderlerinin gözünden bu sene ve önümüzdeki dönem nasıl geçecek? Bunları tartışma imkânımız oldu.”